Kate Middleton zlomljena zaradi Williamove odločitve

29. 11. 2023
Kate Middleton zlomljena zaradi Williamove odločitve (foto: Profimedia)
Profimedia

Razprav ne manjka niti med valižanskima princem in princeso.

Tudi med princem Williamom in Kate Middleton občasno prihaja do napetosti. Ne glede na to, kako enoten, nasmejan in srečen se zdi par, je nemogoče misliti, da se vedno odlično razumeta. Še posebej obstaja ena stvar, pri kateri Kate - ki se običajno drži pravil monarhije - zahteva največ, tudi za ceno tega, da gre proti razmišljanju svojega moža: dobrobit njunih otrok. O tem vprašanju potekajo najbolj vroče razprave in zdaj se zdi, da je princ sprejel odločitev, ki je Kate dobesedno "zlomila srce".

Casus belli je bilo šolanje malega princa Georgea, ki je star 10 let in bo kmalu končal osnovno šolo. Internat ali ne? Po eni strani obstajajo družinske tradicije: tako William kot Harry sta obiskovala Eaton College, prestižno šolo, kjer pa ni avtomatično, da se takoj naseliš. Sam William je pripovedoval, da so ga med obiskovanjem kolidža dražili in ustrahovali. Morda je tudi zato na drugi strani ograje Kate, ki upravičeno želi dati prednost dobrobiti svojega najstarejšega sina in se sprašuje, ali je izbira internata, ki bi ga oddaljil od doma in sorojencev, prava. Junija sta valižanska princa s sinom obiskala Eaton in pogovori so se nadaljevali, dokler se ni na koncu izkazalo, da je William prevladal nad njima.

"Kate se že dolgo ne strinja z možem glede pošiljanja Georgea v internat, čeprav je to tradicionalno," je pojasnil vir za Express. "Kate meni, da je njegovo pošiljanje v tako zadušljivo ustanovo z visokim statusom v nasprotju z vsemi njunimi prizadevanji za posodobitev monarhije. Poleg tega se zaveda, da bo svojega sina zelo pogrešala. Menda sta se z Williamom "o tem prepirala več let", vendar je "na koncu zmagal on". George bo najverjetneje šel po stopinjah očeta in strica ter obiskoval drago šolo v Berkshiru, ki sta jo takrat izbrala Charles in Diana. Zdi se, da je Kate vsaj za zdaj popustila, vendar je po poročanju tednika In Touch Weekly "še vedno zlomljena. "V svojem prvem internatu je bila sama žrtva ustrahovanja," je pojasnil tabloid, "in ne prenese misli, da bi zaradi tega trpel George." Mali princ pa bo Eaton začel obiskovati šele pri 13 letih; morda ima Kate še nekaj časa, da stvari spremeni.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton v kombinaciji, s katero je nemogoče zgrešiti: V tem je nismo videli že mesece

Priporočamo tudi: Monaška princesa Charlene osupljiva v rdečem od glave do pet ob možu Albertu in njunima otrokoma ob dnevu državnosti