Kate Middleton so že zamenjali na fotografijah kraljeve družine: Presenetljiva nova fotografija veliko pove

10. 7. 2024

Britanska monarhija še naprej deluje brez Kate Middleton, ki je zbolela za rakom. Na fotografijah kraljeve družine je valižanska princesa ob boku princa Williama celo nadomeščena.

Kate Middleton, ki je zbolela za rakom, se je za več mesecev popolnoma umaknila iz javnega življenja in se osredotočila na okrevanje. Z izjemo nepričakovanega nastopa na Trooping the Colour, praznovanju rojstnega dneva kralja Charlesa III, se valižanska princesa od božične maše v Sandringhamu decembra 2023 ni udeležila nobenega kraljevega dogodka. Vendar mora monarhija tudi v odsotnosti prihodnje angleške kraljice še naprej delovati. Zato Catherine pri uradnih dolžnostih vse pogosteje nadomeščajo drugi člani kraljeve družine. Ženo princa Williama zdaj nadomeščajo celo na uradnih fotografijah.

Princ William odletel na Škotsko brez Kate Middleton

Po tradiciji sta kralj Charles III. in kraljica Camilla v začetku julija odletela v Edinburgh, da bi proslavila škotski "kraljevi teden". V tem "kraljevem tednu" britanski monarh počasti škotsko kulturo in se sreča s prebivalci te države. Lani je Charles pri prvi izvedbi po svojem kronanju lahko računal na podporo Williama in Kate. Letos pa je princ William potoval brez Kate Middleton. Vendar ni bil sam. Kot že večkrat v zadnjih mesecih sta princ Edward in njegovo ženo Sophie Edinburško nadomestila valižansko princeso. Najmlajši brat kralja Charlesa je na kraljevih fotografijah celo zamenjal Catherine!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Valižansko princeso je zamenjal drug član kraljeve družine

V sredo, 3. julija, so se princ William, princ Edward in njegova žena vojvodinja Edinburška pridružili Charlesu in Camilli na tradicionalni slovesnosti viteškega reda Thistle, najstarejšega škotskega viteškega reda. Lani je na tem dogodku, ki je eden najpomembnejših v kraljevem tednu, poleg Williama in Charlesa stala Kate Middleton. To pa ni edina stvar, ki jo je Kate zamudila. Letos je kraljico Camillo in princa Edwarda doletela čast, ki se je valižanski princesi doslej izognila. Pri maši v edinburški katedrali St Giles sta bila vpeljana v red Tistle (ki mu že pripadata Charles in William).

Po slovesnosti je celotna druščina dogodek obeležila z uradno fotografijo, objavljeno na Instagramovem računu kraljeve družine. Na fotografiji William, Camilla, Charles in Edward pozirajo drug ob drugem v tradicionalnih oblačilih reda Ost: velikem črnem ogrinjalu, veliko zlata in črnem klobuku z belim perjem. Gre za fotografijo, ki pa veliko pove tudi o prihodnosti kraljeve družine. Zamenjava Kate Middleton na kraljevih fotografijah sproža vprašanja, saj se že več tednov širijo govorice, da valižanska princesa na dan, ko se bo vrnila na osrednji oder, morda ne bo v celoti opravljala svojih uradnih dolžnosti.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Čustva na višku: Obrazna mimika princa Williama govori več kot besede, mnoge je spomnil na njegovega nagajivega sina

Priporočamo tudi: Kate Middleton in princ William: Sprava s princem Harryjem in Meghan Markle "se zdi nemogoča"

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač