Katarina Čas & Hollywood

Očarljiva igralka in voditeljica Katarina Čas je nekaj dni živela življenje velike zvezde, o čemer lahko večina samo sanja. Kot zvezda irskega komičnega trilerja The Guard je plavolasa lepotička zasijala na prestižnem ameriškem filmskem festivalu Sundance, kjer je preživela nepozabne dni.

Katarina Čas & Hollywood

Priljubljena igralka Katarina Čas se danes samo sladko smeji, ko se ozre na preteklo leto, saj ji je uspešno uspelo zamolčati novico, da na Irskem snema film, ki jo bo ponesel med zvezde številnih mednarodnih filmskih festivalov. In ravno zato je novica, ki je zaokrožila pred dnevi, ko se je Katarina pojavila na rdeči preprogi slovitega filmskega festivala Sundance, toliko slajša.

Katarina je namreč v Park Cityju v ameriški zvezni državi Utah na filmskem festivalu pod okriljem zvezdnika Roberta Redforda z zvezdniško zasedbo predstavljala komični triler The Guard, v katerem je v vlogi Irke hrvaškega rodu Gabriele McBride nastopila z nominirancem za oskarja Donom Cheadlom in irskim igralcem Brendanom Gleesonom. Film, ki je odprl sloviti filmski festival in je požel odlične kritike, so sicer posneli že pred letom dni, a je Katarina ves čas ostala skromna in je podvig celo zamolčala. ‘’Nisem se pohvalila zato, ker preden je bil film zunaj, nisem videla razloga, zakaj bi se hvalila. Seveda pa je bil noro dober občutek od samega začetka, od snemanja do trenutka, ko je The Guard odprl festival, ’’ je povedala Katarina, ki je z vlogo v filmu navdušila številne obiskovalce festivala, med drugim tudi nekatere zvezdnike. ‘’Odzivi so odlični in vsi v dvorani so film sprejeli dobro, veliko je bilo tudi smeha. Sama sem v dvorani videla režiserja Spika Leeja in Michaela Moora.’’

Slovenska zvezdnica je okusila tudi pravo zvezdniško življenje, saj so premiero seveda uspešno ‘zapili’. ‘’Po premieri na Sundanceu smo šli skupaj ven. Najbolj smešno je to, da so ti dobri igralci, ki so tam zvezde v pravem pomenu, popolnoma normalni ter prijazni in so me sprejeli odprtih rok, ’’ je še v smehu povedala Katarina, ki je z vlogo v filmu dobila tudi veliko pozitivnih kritik in pohval, seveda pa je dobila številne ponudbe, čeprav o njih še molči. Izvedeli smo tudi, da je bilo na premieri filma veliko pomembnih predstavnikov distributerjev in filmskih producentov, zato je le še vprašanje časa, kdaj bomo Katarino, ki že snema nov film, spet videli na velikih platnih v tujini in na rdečih preprogah mednarodnih filmskih festivalov. Kdo ve, morda bo, tako kot je osvojila nas in obiskovalce festivala Sundance, kdaj osvojila tudi Hollywood. Pustimo se presenetiti.

N . S.
Foto arhiv Story

Najbolj brano