Galliano že pred incidentom ni govoril s šefom

Antoine Arnault, sin vodje luksuznega konglomerata LVMH Bernarda Arnaulta, je razkril, da je njegov oče že nekaj časa pred tistim usodnim izbruhom ni komuniciral z Johnom Gallianom.

Foto: Profimedia - Foto: Guliver Image/Getty Image

Sin najbogatejšega Francoza in spremljevalec supermanekenke Natalie Vodianove je za britanski Observer povedal, da se je iz primera Galliano naučil veliko o komuniciranju z oblikovalci, ki vodijo modne znamke pod okriljem LVMH-ja.

"Žal mi je, a oblikovalci niso umetniki. Morda imajo enako količino talenta, a če želijo delati na ta način, naj slikajo ali kiparijo. Tu delajo v poslu in morajo imeti načrt ..." je povedal, preden je komentiral Gallianov pijanski izpad, ki je takratnega kreativnega vodjo hiše Dior stal službe.

Kot je povedal 35-letni poslovnež, njegov oče že pred tem incidentom ni govoril z Gallianom, saj ga ta ni želel poslušati. In na tej točko se stvari po navadi začnejo sesuvati, še pravi Arnault.

Njegove besede tako potrjujejo namigovanja, ki so se pojavila kmalu po Gallianovi odstavitvi: njegov javni protijudovsko obarvani izbruh je bil najverjetneje le povod, ne pa resnični vzrok prekinitve delovnega razmerja z Diorjem.

V vlogi kreativnega vodje pri Diorju je Galliana nasledil Raf Simons.

Najbolj brano