To so zadnje fotografije kraljice Elizabete: Posnete le dva pred smrtjo, videti pa je bila modrikasta in shujšana

8. 9. 2022
To so zadnje fotografije kraljice Elizabete: Posnete le dva pred smrtjo, videti pa je bila modrikasta in shujšana (foto: BBC news/posnetek zaslona)
BBC news/posnetek zaslona

To so zadnje slike, ki so pricurljale v javnost, na njih pa je Elizabeta še bila na nogah, a videti že precej slabo ...

Kraljica Elizabeta II., ki je v zadnjem letu zaradi zdravstvenih težav odpovedala udeležbo na več dogodkih, je 6. septembra na Škotskem sprejela odstop nekdanjega premierja Borisa Johnsona in za novo premierko imenovala Liz Truss. Takrat so ju fotografi ujeli v objektiv, to pa so hkrati postale njene zadnje fotografije, ki so se pojavile v javnosti.

Zdravstveno stanje ji je pred smrtjo že dolgo nagajalo ...

Kraljičino zdravje je bilo na naslovnicah medijev od oktobra lani, ko so jo opazili, da uporablja sprehajalno palico. V zadnjih mesecih kraljice ni bilo veliko na spregled. Povedala je, da je veliko dogodkov odpovedala zaradi težav s hojo, jasno pa je bilo, da kraljico pestijo tudi druge zdravstvene težave. Tudi njene zadnje fotografije pričajo o tem, da je njeno zdravstveno stanje zares zaskrbljujoče.

Zadnje fotografije

Fotografija pove več kot tisoč besed. 96-letnica je 6. septembra konservativno političarko poklicala v grad Balmoral na Škotskem, kjer jo je uradno pozvala, naj sestavi novo vlado po odstopu Borisa Johnsona.

Fotografije s srečanja so bile pozneje objavljene v javnosti, alarm pa je sprožila temno modra modrica na kraljičini desni roki.

Primerjava fotografij s slovesnosti prisege z Johnsonom leta 2019, pa poudarja, kako se je njen videz spremenil v treh letih. Poleg modric je bila le dva dni pred smrtjo tudi vidno shujšana in krhka.

Preberite več na Metropolitan.si