Diana ji je zavidala bolj kot Camilli: Charlesa je rotila, naj jo odslovi, William in Harry pa jo obožujeta še danes

22. 5. 2024
Diana ji je zavidala bolj kot Camilli: Charlesa je rotila, naj jo odslovi, William in Harry pa jo obožujeta še danes (foto: Profimedia)
Profimedia

Slavno pismo, ki ga je princesa Diana leta 1996 poslala princu Charlesu zaradi ženske, ki ji je povzročala več glavobolov kot njegova ljubica.

Ljubezenski trikotnik, ki so ga sestavljali princesa Diana, tedanji princ Charles in njegova ljubica Camilla, je eden najbolj znanih v zgodovini, pokojna valižanska princesa pa je zagotovo imela veliko razlogov, da jo je razjedalo ljubosumje.

Čeprav je imela dobre odnose z drugimi ženskami, s katerimi je bil Charles povezan, nikoli ni skrivala, kako težko ji je bilo biti del trikotnika s Camillo, a ni bila edina, zaradi katere se je Diana tako počutila.

Ljubosumje jo je mučilo zaradi druge ženske, vendar iz povsem drugih razlogov.

Šlo je za Alexandro Legh-Burke, znano kot Tiggy, ki je bila nekaj časa varuška princa Williama in princa Harryja, vendar so bile njene vezi z britansko kraljevo družino veliko močnejše.

Njen oče je bil nekoč član kraljevega polka konjske garde, medtem ko je bila njena mati leta 1987 dvorna dama princese Anne, njen brat Harry pa je bil od leta 1985 do 1987 paž kraljice Elizabete II. Odraščala je na ogromnem posestvu v Walesu in se izobraževala na prestižnih ustanovah, po diplomi na švicarskem Institutu Alpin Videmanette, ki ga je obiskovala tudi princesa Diana, pa je hodila še na tečaj za učiteljico montessori in delala kot učiteljica, preden je odprla svojo šolo, imenovano Mrs Tiggywinkle's.

Zato ni bil nihče presenečen, da je v službo krone prišel še en član te družine, ko je takratni princ Charles Tiggy leta 1993 najel kot svojo pomočnico in varuško svojih sinov. To se je zgodilo kmalu po ločitvi princese Diane in Charlesa, zaradi česar je bila vloga varuške še pomembnejša.

Diana naj bi bila zelo ljubosumna na odnos, ki ga je Tiggy zgradila z njenima otrokoma, najbolj pa jo je pobesnelo, ko je slišala, da je Alexandra Williama in Harryja nekoč imenovala – "moja otroka".

Očitala ji je marsikaj, največ pa, da je kadila pred sinovoma.

Znano je tudi pismo, ki ga je Diana leta 1996 poslala Charlesu, v katerem je izjavila, da Tiggy "ne bi smela po nepotrebnem preživeti časa v otroških sobah, jim brati in biti poleg njih, ko se kopajo".

Očitno tudi Tiggy ni bila oboževalka princese Diane, zato je, kot poroča Daily Mail, nekoč poudarila, da se ji zdi, da bolje skrbi za fante kot njuna mama.

"Ona jima da teniški lopar in polno vedro pokovke, medtem ko gledata film, jaz pa jima dam tisto, kar potrebujeta v tej fazi: svež zrak, puško in konja," je povedala kraljeva varuška.

Stvari so se poslabšale, potem ko je 13-letni William prosil Tiggy, naj gre z njim na tradicionalno praznovanje v Etonu, čeprav učenci na ta dogodek običajno vzamejo svoje starše.

Princa William in Harry sta svojo varuško videla kot "starejšo sestro", z njima pa je pogosto hodila na izlete in izlete v naravo ter ju učila loviti, ribariti in streljati.

Po takratnih poročilih sta si bila fanta s Tiggy še posebej blizu po Dianini smrti avgusta 1997, leta 1999 pa je prenehala biti njuna varuška, ko se je poročila s svojim dolgoletnim partnerjem Charlesom Pettyferjem.

Na njeni poroki ni bilo ne Charlesa ne Camille, sta pa bila med gosti William in Harry, princa pa sta imela z njo v naslednjih letih topel odnos. Tako sta princa botra Tiginim sinovoma Fredu in Tomu, mlajši pa je bil paž na poroki princa Williama in Kate Middleton.

Nekdanja varuška je spoznala Meghan Markle veliko preden sta se s princem Harryjem poročila, je pa tudi ena od botrov njunega sina princa Archieja in obvezna gostja na vseh prinčevih praznovanjih.

Alexandra Legh-Burke je, mimogrede, kot se je izkazalo lani, tudi tista ženska, ki ji BBC plačuje odškodnino za lažne trditve, ki so jih o njej izrekli, da bi dobili slavni intervju princese Diane leta 1995. In sicer je novinar Martin Bashir prevaral Diano z uporabo Tiggyjinega imena, ko ji je povedal, da je varuška njenih sinov zanosila s Charlesom in ji pokazal ponarejen papir o njenem domnevnem splavu.

BBC se je pred kratkim uradno opravičil Tiggy in ji plačuje precejšnjo odškodnino za izmišljene obtožbe, da je imela afero s Charlesom. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Prvo sporočilo Kate Middleton po diagnozi raka: Preden se je njeno stanje poslabšalo, je začela pomemben projekt

Priporočamo tudi: Najljubši vnuk pokojne kraljice Elizabete ponovno ljubi: Mesec dni po razhodu so ga videli z novo izbranko

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik