Darja Švajger: 'Moje telo se je sesulo' (iskrena izpoved)

Darjo Švajger lahko spremljamo na mnogih koncih in večkrat smo se že vprašale; 'kako ji pravzaprav uspe?'. 

V iskrenem intervjuju za revijo Jana pa je pred kratkim povedala, da je morala zaradi preštevilnih obveznosti zarisati stroge meje in spremeniti življenje.

"Meje sem se naučila postavljati pred tremi leti, ko sem poučevala na dveh fakultetah, sodelovala pri oddaji Znan obraz ima svoj glas in imela zasebne ure petja ter nastope in koncerte. Delala sem od jutra do večera, in ko sva se z ožem odpravila na dopust, sem za teden dni obležala in pojavili so se tudi napadi tesnobe. Moje telo se je sesulo. Takrat sem si obljubila, da si tega ne bom več dovolila," je povedala Darja in dodala, da jo je na podobno situacijo sicer opozarjal tudi soprog, ki je zdravnik.

"Nežno me je opozarjal, da moram paziti nase, vendar se nisem ustavila. Mislila sem, da moram biti vsemogočna in vse izpeljati, vendar je bilo moje telo povsem izčrpano. Ko sem se naučila postavljati meje, sem odkrila, da se svet ne bo porušil. Vse, kar počnem, me izpolnjuje, a tudi izčrpa," je povedala.

Kako si je pomagala?

"Z meditacijo, sprehodom in branjem. Največ preberem med dopustom. Nazadnje sem brala knjigo Čutim, torej sem, zelo rada berem sufijsko poezijo. Najbrž je nenavadno, vendar poleti na plaži berem Freuda ali Junga. Po duši sem jungovec. Moj poklic zahteva poznavanje psihologije, zato berem veliko knjig s tega področja. Na moževih policah jih je ogromno," pravi.

Za revijo Jana je intervju naredila Danaja Lorenčič

Preberi še: → TO je 16 nastopajočih na Emi 2018 (med njimi je tudi Tanja Ribič)

Priporočamo tudi: → S TEM delom telesa naj se ujema odtenek vaše šminke (trend na TESTU)

Najbolj brano