Čustevno slovo Melanie Trump povzročilo nove polemike

O njenem ironičnem govoru se veliko govori.

Čustevno slovo Melanie Trump povzročilo nove polemike - Foto: Profimedia

Zadnji dnevi v Beli hiši Melanie Trump se izkazujejo za bolj nevihtne, kot bi si sama kdajkoli predstavljala. In upala. In tako je tudi njeno poslovilno sporočilo od vloge prve dame postalo predmet polemike. Toda kako to?

Zdaj nekdanji FLOTUS v svojem video sporočilu pozdravlja narod tako, da zadnja 4 leta opisuje kot nepozabna, se zahvaljuje in poudarja, da je bivanje na vrhu države priložnost za stik z veliko zgodbami ljubezni, domoljubja in odločnosti.

Kar se lahko kot vsebina zdi nekoliko hladno, a institucionalno brezhibno, le da je nadaljevanje kratkega monologa dotaknilo nekaj živcev v državi, začenši z dogodkom v Kapitolu. Melania je v svojem govoru pravzaprav ponovila "mantro", ki jo je nedavno skoval Donald, "ne pozabite, da nasilje ni nikoli odgovor in ne bo nikoli upravičeno".

In še bolj opazno je, kako je bil za Melanijin govor značilen nabor besed dobrote: "prijaznost", "ljubezen", "bratstvo", "bližina", "mir" so nekatere besede, ki so zaznamovale njen zadnji govor.

Iste Melanie Trump, ki je popolnoma neobičajno zavrnila Jill Biden v Beli hiši in s tem prekinila 70 let staro tradicijo. Iz teh razlogov in tudi zaradi dejstva, da je nekdanji FLOTUS želela poudariti pomen zapuščine, ki jo je pustil #BeBest, njen program za preprečevanje ustrahovanja, se je nanjo vsul val ogorčenja nad ironijo, ki naj bi jo s tem izražala.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako se zaščititi pred psihološkimi in socialnimi učinki pandemije (vsi nasveti na enem mestu)

Priporočamo tudi: To je bizaren nov trend ličenja s TikToka, ki ga nihče ne zna pojasniti (tega raje ne poskušajte)

Najbolj brano