Biti princesa ni lahko ...

Postati princesa in dobiti princa na belem konju so sanje marsikaterega dekleta. In ker na svetu ni prav veliko pravih princev, se to uresniči le redkim srečnicam.

Biti princesa ni lahko ...

Kate Middleton je ena izmed njih.

Te dni se mrzlično pripravlja na vstop v angleško kraljevo družino, a to poleg lagodnega življenja prinaša tudi številne, predvsem pa precej restriktivne obveznosti. Kate s poroko vstopa v življenje, ki bo neprestano na očeh javnosti.

Bodoča tast in tašča

Predvsem je tu najprej kraljica Elizabeta, gospa častitljive starosti, izjemno vitalna in s svojimi navadami. Denimo, ovsene kosmiče, ki jih rada je, ima vedno spravljene v plastičnih posodah, in nikdar v originalni embalaži. Princ Charles se zelo rad pogovarja s svojim cvetjem. Torej, če mu bo za rojstni dan recimo podarila nekaj v zvezi z vrtnarjenjem, ne bo zgrešila. In da bi se še kar bolj približala svojim bodočim sorodnikom, je Kate navezala pristne odnose tudi s Charlesovo drugo ženo Camillo.

Izogibanje škandalom

Kar nekaj članov angleške kraljeve družine je precej podvrženih škandalom, ki burkajo javnost. Že Williamova mama, princesa Diana, se je leta 1996 ločila od princa Charlesa, potem ko ga je obtožila, da ima razmerje s Camillo. Princa Harryja so na neki zabavi fotografirali v nemški uniformi. In seveda bi še lahko naštevali, kaj vse je pretresalo kraljevo družino. Na srečo pa niti princ William niti Kate nista ravno nagnjena k škandalom, kar je dobra popotnica za prihodnost na kraljevem dvoru in verjetno še boljša za dober in usklajen zakon.

Kraljeve obveznosti

Kate na vseh dogodkih deluje izredno zainteresirana za vse kar se dogaja. Že na svoji zaroki je delovala povsem sproščeno, pa tudi ko sta se z Williamom pojavila na dogodkih, tudi dobrodelne narave, ni bila nikdar v takšni ali drugačni zadregi. Kraljica Elizabeta je za primer samo v letu 2010 imela 444 javnih obveznosti. Če bo princ William nekoč kralj, nekaj podobnega čaka tudi Kate.

Nesramno drag nakit

Kate bo seveda morala skrbno paziti na svoj slog, ki pa je včasih precej omejen, saj jo protokol pogosto omejuje le na določena oblačila in nakit. Znano je, da ima kraljica nekaj nakita, ki je neprecenljive vrednosti in verjetno bodo prišli dnevi, ko si ga bo morala nadeti tudi Kate. To je del, ko nas morda dregne kanček ljubosumja ...

Zanimanje novinarjev za ljubko novinko

Skozi oči novinarjev je Kate nadomestila lady Diano. Kate je že dosegla status ljubljenke medijev, zato bo verjetno s precej dela in pazljivosti skušala to 'titulo' tudi obrdžati.

Zakaj Kate obožuje korgije?

Ker jih mora. Ker je kraljica Elizabeta nora nanje, odkar je pri desetih letih prejela enega v dar. Zdaj se po vrtu kraljeve palače sprehajajo štirje 'kraljevi' predstavniki te pasme. Poleg tega so tu še trije ‘dorgiji’. To so psički, ki so nastali med križanjem korgijev in resastega jazbečarja, ki pripada kraljičini sestri, princesi Margareti.


tekst & foto Lea

Najbolj brano