Beyoncé Knowles - Razkriva svojo zasebnost

Ameriška glasbena diva Beyoncé Knowles je le nekaj dni po izidu četrtega studijskega albuma s simboličnim naslovom 4 številnim oboževalcem z vsega sveta ponudila vpogled v svoj prosti čas, razmišljanja, želje in načrte. To je storila kar v dinamičnem dokumentarnem filmu Year of 4, ki ga je objavila na uradni spletni strani beyonceonline.com.

Beyoncé Knowles - Razkriva svojo zasebnost - Foto: Lea

Pevka, ki se za planetarno popularnost lahko zahvali predvsem izjemnemu glasu, atraktivnim nastopom in zapeljivim oblinam, nad katerimi se ne navdušujejo le moški, ampak tudi številne ženske, torej razkriva svoj lik in delo za odrskimi lučmi, a hkrati tudi odnos s sodelavci, od katerih zahteva popolno predanost poslu.

Svežina iz ocena

’’Vedno sem srečna, kadar sem obkrožena z vodo. Mislim, da sem sirena ali pa sem vsaj nekoč bila. Ob oceanu se počutim zelo majhno in prav ocean vse moje življenje postavlja v perspektivo. Spominja me na to, da je vse to le majhen košček te velike Zemlje, ki me pokori in prizemlji. Ko pridem iz oceana, se mi zdi, kot da sem ponovno krščena ali ponovno rojena. Sem še vedno ista Beyoncé? Absolutno ne,’’ začenja pevka ganljivo zgodbo o uspešnem popotovanju po glasbenem svetu, medtem ko več deset tisoč ljudi glasno vzklika njeno ime.

Kapljica čez rob

Njeno življenje je bilo še do nedavnega, kot tudi sama priznava, sestavljeno iz koncertov, nagrad, avtobusov in hotelov, potem pa ji je ta nori ritem postal prehiter. Predhodna turneja je bila zanjo kapljica čez rob. Po skoraj treh desetletjih napornega dela se je prvič odločila, da se bo spočila, pred vrnitvijo z novim albumom pa je podrobno povedala tudi to, kako je potekal njen oddih. ‘’Odločila sem se, da se bom spustila po toboganu in vso vožnjo prevozila sama. Veliko stvari sem počela v življenju, a to je bila zame prva takšna izkušnja,’’ priznava zvezdnica. Po tem, ko je pred dvema letoma prekinila sodelovanje s svojim očetom Mathewom Knowlesom, ki je od začetka skrbel za njeno glasbeno kariero kot menedžer, je celo ugotovila, da bolj uživa v poslu.

Beyoncé je sicer že od nekdaj zelo navezana na očeta, čeprav je bil bolj njen menedžer kot pa starš, kar je pozneje ugotovila tudi sama: ‘’Zdaj počasi dojemam, da sva vedno imela bolj posloven kot družinski odnos. Nikoli me ni bil vesel kot otroka, ampak vedno le kot poslovnega partnerja. Ko sem bila mlajša, tega nisem uvidela, zdaj pa vidim, da je tako, in priznam, da sem se že navadila na vse skupaj.’’ Po prekinitvi sodelovanje z očetom je pevka zadevo prevzela v svoje roke. ‘’Sama sem rezervirala studio, sama sem plačala stroške in se preprosto zabavala, enostavno sem počela le tisto, kar sem hotela,’’ razkriva Beyoncé.

Nadzoruje vsako podrobnost

Pripravljena na še eno svetovno turnejo, ki jo njeni oboževalci že nestrpno pričakujejo, nadzoruje tudi najmanjši detajl, povezan z vsako novo pesmijo in videospotom, da bi ljudem, ki jo občudujejo, privoščila neverjetno glasbeno potovanje. ‘’Naslov albuma je 4, ker je to že od malih nog moja najljubša številka. To je pravzaprav številka za rojstne dneve. Moj je 4. septembra, rojstni dan moje mame je 4. januarja, 4. decembra pa ima rojstni dan moj soprog, kar je hkrati tudi obletnica najinega zakona,’’ pojasnjuje skoraj 30-letna Beyoncé, ki s svojim soprogom, glasbenim gurujem Jay-Z-jem, slovi kot ena izmed najuspešnejših oseb v glasbeni industriji.

Najbolj brano