Dieta Renee Zellweger, s katero je v rekordnem času izgubila 48 kg: Brez stradanja in izboljša splošno zdravje organizma

Vas navdušujejo neverjetne in hitre preobrazbe igralke Renee Zellweger? Oglejte si njen jedilnik, ki omogoča rekordno izgubo teže. 

Lifestyle, 14. 4. 2022
Dieta Renee Zellweger, s katero je v rekordnem času izgubila 48 kg: Brez stradanja in izboljša splošno zdravje organizma - Foto: Profimedia

Renée Zellweger je ameriška igralka, ki je igrala v filmih, kot so Jerry Maguire, Chicago in v novi drama Judy. Je ena izmed igralk, ki lahko zaradi dobre vloge popolnoma preobrazi svoje telo. V trilogiji Dnevnik Bridget Jones je igrala glavno vlogo, na katero se je morala pripraviti tako, da se je precej zredila. V samo prvem filmu o Bridget Jones se je morala zrediti za 15 kilogramov, kasneje pa je bila ta številka še višja. Čeprav verjetno nikoli ni imela prekomerne telesne teže, je po končanem snemanju želala priti nazaj v formo in do svoje izklesane postave. Razkrila je, kako se je prehranjevala, da bi se vrnila v formo med posameznimi deli filma.

Kot smo že omenili, je Zellwegerjeva v svoji karieri večkrat izgubila ali pridobila težo. Ko je Zellwegerjeva dobila vlogo ameriške igralke Judy Garland, je morala ponovno spremeniti svojo težo, da je popolnoma ustrezala liku. Za vlogo Judy Garland je namreč morala precej shujšati.

Ne spreglejte: 

Številni med nami smo želeli izvedeti, kako je umetnici in nadarjeni igralki uspelo izgubiti nezaželene kilograme, pa tudi, kako je za vlogo tako hitro pridobila težo.

Naslovnice o povečani telesni teži Renee Zellweger so se začele pojavljati, ko je igralka leta 2001 prodobila precej kilogramov za vlogo Bridget Jones. Žal je zaradi tega postala tarča ugibanj o težavah s telesno težo.
Za vlogo v filmu Dnevnik Bridget Jones je morala Renée Zellweger pridobiti približno 10 - 15 kilogramov. To ji je uspelo z visokokalorično dieto, ki jo je sestavljalo več kot 20 krofov na dan, hamburgerji s krompirjem, mlečni koktajli, pice in testenine. 

"Bila sem zelo uspešna, dokler nismo začeli delati nočnih snemanj," je povedala igralka. "Na njih si tako utrujen in popolnoma brez apetita, da mi je bilo ob misli na obvezne ploščice Snickersa slabo." 

Leta 2004 je igralka povedala, da se počuti dobro in da je presrečna, ko gre  po devetih mesecih končno v telovadnico.

Če ste mislili, da je pridobiti več kot 30 kilogramov za vlogo težko, je Zellwegerjeva to ponovila za Bridget Jones: Bridget Shepard: The Edge of Reason (Na robu razuma). Tokrat je poiskala pomoč pri zdravniku, da je varno pridobivala težo, dokler ni dosegla želenih in potrebnih kilogramov. Maja leta 2003 je nehala telovaditi in se prehranjevala z "visokokalorično prehrano z veliko solatnimi prelivi z lanenim oljem in 'slastnimi' beljakovinskimi napitki za pridobivanje teže". Ko se je januarja 2004 končalo snemanje, je spet začela telovaditi in se držati diete.

Gre za "consko dieto", ki sodi med dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, velik plus pa je, da vpliva tudi na izboljšanje splošnega zdravja organizma in ne le na hujšanje.

"Zelo pomembno mi je bilo, da je bilo moje zdravje ves čas na zavidljivi ravni," je ob neki priložnosti povedala igralka in prav njena dieta Barryja Searsa to omogoča.

Načelo prehrane je, da se drži določenega razmerja vnosa hrane. Prehranski načrt predvideva, da se med tem režimom vsak dan zaužije 40 odstotkov ogljikovih hidratov, 30 odstotkov beljakovin in 30 odstotkov maščob.

Teh odstotkov ni treba meriti v gramih. Dr. Barry Sears svetuje, naj nas pri količini vodi občutek. Vsak obrok naj vsebuje eno tretjino beljakovin in dve tretjini ogljikovih hidratov z nizko vsebnostjo maščob.

Prepovedana živila

Prepovedana ali bolj primerno odsvetovana živila so banane, grozdje, suho sadje in mango, zaradi visokega odstotka sladkorja, pri zelenjavi pa so na seznamu prepovedanih živil grah, koruza in krompir. Dr. Barry poudarja, da ne smete jesti kruha, peciva, testenin in rezancev ali česar koli, kar vsebuje belo moko.

Primer jedilnika: 

Zajtrk:

Omleta iz 6 beljakov s šparglji/avokadom ali zeleno papriko in 2 žlički olivnega olja.

Kosilo:

Solata s piščančjimi prsi na žaru, prelita z olivnim oljem in kisom ter svežim sadjem.

Prvi prigrizek:

1/4 skodelice skute z nizko vsebnostjo maščob, 1/2 skodelice ananasa, 1 žlica sesekljanih mandljev.

Večerja:

Losos z žlico mandljev, 2 skodelici kuhane zelenjave, 1 skodelico borovnic.

Drugi prigrizek:

Kos trdega sira in po želji malo rdečega vina.

Renee Zellweger je izpostavila še eno stvar, ko gre za videz, in to je telesna aktivnost. "Kamorkoli se preselim, kjerkoli se nahajam ali v kateremkoli življenjskem obdobju sem, telovadnica je moj skupni imenovalec", je dejala znana igralka.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Koliko KAVE je preveč? Nova študija ponuja odgovor

Priporočamo tudi: Ste bili pretekli teden utrujeni ali pa ste slabo spali? Odgovor se morda skriva v tej dolgoletni globalni praksi

Najbolj brano