Uporabljajmo tehnologijo

Zakaj smo popolnoma zadovoljne s svojim mobilnikom, ko ga želimo povezati z računalnikom, pa se stvar zaplete? In zakaj nam vedno manjka najnovejši gonilnik ali daljši kabel, ki ga potem v resnici ne potrebujemo, saj nam računalniški sistem sesuje najnovejši virus?

Uporabljajmo tehnologijo

Seveda najprej pomislimo na strokovnjake z bližnjega servisa.

Naj opravijo vse potrebne spremembe in nastavitve, naj naložijo vrhunski antivirusni program, postavijo sistem, predlagajo primeren kabel in dodaten disk. Saj so to menda sila zapletena opravila, ki zahtevajo mesec dopusta in doktorje tehnologije. Ali pa tudi ne! ? Ker se s tem ne strinjamo, vam bomo skušali pomagati, kako se tega lotite sami. Morda vam prihranimo nekaj časa. In denarja.

Kupite pametni mobilnik

Zakaj: Stalen dostop do e-pošte, fotografij, koledarja in spleta pošteno olajša življenje.

Kako: Pri ponudnikih mobilne telefonije preglejte ponudbo. Ta je vsak mesec bogatejša, tako da izbira ne bi smela biti pretežka.

Kateri brskalnik uporabljati?

Zakaj: Bolj pomembno kot kateri, je to, da ga redno nadgrajujete zaradi varnosti in uporabljate čim manj 'vtičnikov' (pluginov), saj ti lahko precej upočasnijo njegovo delovanje.

Kako: Priporočamo Mozilla Firefox ali pa Google Chrome. Oba sta namreč hitra in brezplačna. Poleg tega ponujata uporabne funkcije, kot je recimo sinhronizacija zaznamkov. Do teh boste lahko dostopali s kateregakoli računalnika, ki uporablja enega od teh brskalnikov.

Shranite svoje fotografije na splet

Zakaj: Recimo, da svoji dveletni hčerki, ki je precej razigrana, dovolite, da se igra na vaši pisalni mizi. In kar naenkrat teče sladkan čaj naravnost na vaš računalnik. Adijo, fotografije. Razen če ste pred tem naredili kopijo teh na spletu.

Kako: Uporabite na primer Picaso, Googlovo storitev. Ko naložite fotografije, lahko povabite prijatelje, da si ogledajo najnovejše fotke vaše nadobudne malčice.

Naredite varnostno kopijo

Zakaj: Fotografije so zdaj varne, ampak niso edina pomembna stvar na vašem računalniku. Namesto da kupujete dodatno opremo, si le naložite programsko opremo z varnega strežnika, ki v ozadju namesto vas posodablja zrcalno sliko vaših datotek. Tako lahko vi mirno odigrate svojo najljubšo igro.

Kako: Za 79, 95 dolarja na leto vam na www.sosonlinebackup.com redno posodabljajo vašo varnostno kopijo.

Odprite račun za spletno izmenjavo datotek

Zakaj: Gotovo ste se že spraševali, kako veliko datoteko lahko pošljete s svojega e-računa na Gmailu. In če ne gre po e-pošti, potem iščete tisti mali USB-ključek, ki je bil nazadnje na okenski polici. In ker ga ni več, zapravite še naslednje pol ure za nakup 10 CD-jev, ki jih verjetno nikoli več ne boste potrebovali.

Kako: Lahko pa odprete račun na www.dropbox.com z več računalnikov in potem preprosto povlečete želene datoteke v ikono, ki ste jo postavili na namizje. Datoteke se takoj kopirajo v oblak. Ali pa odprete račun na www.4shared.com, naložite datoteke in kopirate dodeljene internetne povezave. Te lahko pošljete komurkoli z dostopom na splet.

Naložite si brezplačen antivirusni program

Zakaj: Računalnik je za manj vešče uporabnike tako vsaj malenkost bolj zaščiten. In ti programi so kljub brezplačni uporabi odlična zaščita pred najpogostejšimi grožnjami.

Kako: Na spletnih straneh, kot sta http://freebies.about.com/od/computerfreebies/tp/best-free-antivirus.htm in http://www.techsupportalert.com/best-free-anti-virus-software.htm, si lahko preberete, kateri so najboljši, med drugim sta to avast! Free Antivirus in Avira Antivir Personal.

Vsa ta tehnologija, napravice in programi niso nikakršen bavbav. Vzemite si čas, pobrskajte po spletu ali povprašajte prijatelje. Kdo ve, mogoče bo že jutri vaš iPhone tudi daljinski upravljalnik ali pa se boste zanesli na svojo novo Nokio z zemljevidi Pariza, ko boste iskali Elizejske poljane.

Vir: Lisa

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri