Cyberelle Promocijsko sporočilo

Izražajte se v barvah - Preverite, kako!

30. 9. 2018
Izražajte se v barvah - Preverite, kako! (foto: Promocijsko gradivo)
Promocijsko gradivo

Če se zavedamo ali ne, barva predmetov ki jih vidimo, vpliva na naše razpoloženje na več načinov. Tega se zavedajo umetniki, notranji oblikovalci in pa tudi oblikovalci tehnoloških naprav.

Z najavo kot Pantone barva leta 2018, je Ultra Vijolična s svojimi vpadljivimi vijoličnimi odtenki močna in kreativna – popolna za vsakega, ki želi pritegniti pozornost, a hkrati še vedno uživa v bolj cvetlični pomladi in poletju.

Ne samo vaša oblačila in ličila, v tej barvi je lahko tudi vaš telefon Huawei P20 v barvi somraka. Raznolika in polna čustev – globina barve somraka prinaša moč uporniškim in zagnanim posameznikom, da si lahko zamislijo svojo edinstveno sled na svetu ter tako prestavljajo meje preko kreativnih kanalov.

Vpliv barve

Oblikovalce je pri snovanju novega Huawei P20 v barvi somraka navdihnila umirjenost in drama večerne barve ter severni sij.

Barve segajo vse od vijolične, preko modre ter vodno zelene in se zaključijo z globoko kobaltno zeleno.

Ultra vijolična je zmešana z odtenki podleska na robovih P20, s čimer poudari kako živahni so lahko vijolični odtenki in tako pokaže barvito obdelavo hrbtne strani telefona.

Na drugi strani pa zelena pokaže svoje barve. Sveža in svetla se prelije v temne odtenke arkadia zelene barve. Razburljivo je videti to turkizno zeleno veselje, ki je kot tropski ocean. Le odtenek temnejši odtenki barve Pantone Palace Blue pričarajo občutek temnih globin oceana, kar je nekako hkrati dramatično in umirjeno.

Osupljivo je, kako je P20 skladen s sezonsko paleto. Ukrivljeno ohišje na P20 je skladno s koncepti moči in luči, ki poudarja oblikovanje pametnega telefona. S spreminjanjem vidnega kota se pokažejo rahlo drugačni odtenki.

Barvni preliv deluje naravno in je smiseln za naše oči, hkrati pa kaže bogastvo in raznolikost čustev.

Vsak odtenek v prelivu ima svojo osebnost.

Modra je običajno znana po svojih pomirjajočih učinkih. Temnejši odtenki stimulirajo misli v bolj jasno razmišljanje, medtem ko imajo zeleni bolj sproščujoč odziv. To so najbolj prijazni odtenki za oči. Vijolična se povezuje z bogastvom in plemenitostjo. Stimulira naše misli in spodbuja intenzivno razmišljanje.

Kako so oblikovalci sploh prišli do ideje za barvo somraka?

Tako kot veliki umetniki zgodovine je tudi Joon Suh Kim, glavni oblikovalec pri podjetju Huawei, skupaj z ekipo črpal navdih iz narave. Ta čudoviti barvni preliv pa je posledica tega. Joon je pri tem povedal:

"Oblikovalci podjetja Huawei nismo le oblikovalci, ampak smo tudi vizionarji. Kot oblikovalci iščemo navdih povsod, kot vizionarji pa moramo ustvariti oblikovalske rešitve za katere potrošniki sploh ne vedo, da so jim všeč – kot je barvni preliv somraka."

Da bi dosegel ta edinstveni učinek, je Huawei ustvaril nešteto prototipov in naposled le prišel do popolne rešitve.

Na koncu so uporabili premaz s tehniko neprevodne vakuumske metalizacije (ang. non-conductive vacuum metalizing, NCVM). Rezultat je eden izmed najbolj naravnih primerov prikaza aurore, ki so ga z novo različico še nadgradili.

Jesen prinaša še več!

Na sejmu elektronike IFA 2018 je izvršni direktor Huawei, Richard Yu, javnosti predstavil novi osemjedrni procesor Kirin 980, ki je kot prvi v svojem razredu zasnovan na osnovi 7-nanometrske tehnologije in pomeni novo veliko tehnološko prelomnico v svetu mobilne telefonije.

V primerjavi s svojim predhodnikom Kirinom 970, ki je zasnovan na osnovi 10-nanometrske tehnologije, je novi procesor kar 20 odstotkov bolj zmogljiv pri delovanju in 40 odstotkov bolj učinkovit pri porabi energije.

V praksi se to najbolj očitno odraža v še hitrejšem delovanju aplikacij in daljši avtonomiji baterije.

Prvi mobilni telefon, ki bo uporabniku prikazal moč tega procesorja, je novi Huawei Mate 20, ki ga bomo premierno predstavili 16. oktobra v Londonu.