Apple posodobil prenosnike in zaslone

Včeraj se je zgodila težko pričakovana predstavitev osvežene linije izdelkov MacBook, 15'' MacBook Pro, Mac Airbook in 24'' Apple (LED) Cinema Display.

Apple posodobil prenosnike in zaslone - Foto: Fotografija Apple.com

Enotno ohišje

Ena bolj poudarjenih novosti je, da so novi prenosniki izdelani iz enega kosa aluminija, ki je primeren za nadaljno reciklažo, sama tehnologija izdelave enotnega ohišja pa pomeni lažje, močnejše in tanjše prenosnike.

Ekološko

Tokrat so izpostavili tudi ekološke smernice nove linije in Steve Jobs je nove proizvode suvereno označil za najbolj 'zelene' na trgu. Tudi sicer je vsa nova družina MacBook ekološko naravana, saj naj bi ustrezala ostrim standardom Energy Star 4.0, EPEAT Gold in RoHS. V sporočilu za javnost so navedli podatke, da iz svojih proizvodov izločajo toksične kemikalije, uporabljajo okolju prijazne materiale za kable znotraj ohišja, njihovi zasloni pa ne vsebujejo živega srebra ali arzena in so za 30 odstotkov bolj varčni kot njihovi predhodniki.

Trackpad

Nikakor ne spreglejmo tudi novega steklenega Multi Touch 'trackpada' (MacBook in 15" MacBook Pro), ki omogoča za kar 40 odstotkov večji izkoristek prostora, saj na njem ni nikakršnega izstopajočega fizičnega gumba, ampak gre zgolj za simulacijo klikanja. Prilagajanje vseh dodatnih opcij je mogoče preko nastavitev.

Za natančnejše specifikacije si oglejte Applovo uradno stran.

Najbolj brano