Arijana Gadžijev: razstava BAJKA podaljšana do 25. 11. 2016!

Z navdihom v naravi, ljudskem pripovedništvu, etnologiji, sodobnem kaosu in lastni domišljiji, oblikovalka Arijana Gadžijev s svojim značilnim avtorskim pristopom spletna niti med starim in oddaljenim svetom ter novim, urbanim načinom življenja.

Lifestyle, 21. 11. 2016
Arijana Gadžijev: razstava BAJKA podaljšana do 25. 11. 2016! - Foto: Promocijsko gradivo

Tako se v BAJKI prepletajo zgodbe in karakterji desetih bajeslovnih živali, značilnih za naš prostor, morda še vedno tudi za naš čas.

V družbi gozdnih, gorskih, jamskih in vodnih kreatur postane dan današnji pestrejši, živahnejši in navdihujoč novih zgodb ter doživljajev, ki v prehitro drvečem vsakdanjiku odrinejo trenutke brezbrižnosti tja daleč, nekam stran.

Nastalo kolekcijo dodatkov za dom zaznamujejo eklektični vzorci in motivi, ki s tehniko tiska na sodoben in svež način oživljajo slovensko tekstilno tradicijo – tej se avtorica poklanja s svojstveno interpretacijo čipke.

Pet motivov kolekcije je nastalo konec leta 2015; v tem času je bila kolekcija v okviru skupinskega in letos nagrajenega projekta Made in Slovenija predstavljena na razstavah in modnih dogodkih na Dunaju, v Pragi in Ljubljani.

Od junija 2016 je kolekcija na oglej v muzejski trgovini Slovenskega etnografskega muzeja v okviru razstave Čipkasto, spremljevalnega dogodka velike razstave Čipkaste vezi, ki je bila del svetovnega kongresa čipk OIDFA 2016 v Ljubljani. V letu 2016 so nastali še novi motivi, ki dopolnjujejo kolekcijo v obliki dvostranskih blazin, tekstilnih lutk ter tiskanih slik, otvoritveno predstavljenih jeseni 2016 na samostojni razstavi v prostorih galerije UAUU (Univerzalni Atelje Uličnih Umetnosti) v Ljubljani.

Razstava poteka od 28. 10. 2016 do 28. 11. 2016. Več informacij pa najdete tukaj.

Priporočamo še: Zulu Zion Nogavice - Nogavice, ki kličejo po pozornosti

Preberite še: Sovražite jutra? Odkrijte super trike, s katerimi bo vstajanje lažje!

Najbolj brano