7 stvari, o katerih se v Svetu zdravih užitkov govori ta mesec

Lifestyle, 30. 10. 2015
7 stvari, o katerih se v Svetu zdravih užitkov govori ta mesec

1. INDIJanSKO poletje

Hm, misliš indijansko ali indijsko poletje? Na Obali najdeš kar oboje. V času, ko po celotni deželi vladata megla in mraz, je ob morju neverjetno toplo. V hotelih LifeClass Portorož pa tej sončni jeseni dodajajo še indijsko oz. Ayurvedsko razvajanje za res pravo INDIJanSKO poletje. Si upaš?

2. Pramorje

V centru Portoroža lahko odkriješ pravi časovni stroj. 42.000 let staro morje oz. Pramorje je termomineralna voda, ki ima izjemne zdravilne učinke in je ujeta v popolnoma nove bazene Term Portorož. Neverjetno, skok v ta energijski eliksir te bo preprosto napolnil s tvojo prvinsko energijo.

3. Ionizirana voda

Ionizirana voda je voda z visoko stopnjo antioksidantov. Ni samo trend, ampak ključnega pomena za tvoje zdravje. Z rednim pitjem ti omogoča 24-urno antioksidativno zaščito, saj tvoje telo izloči antioksidante v 4 do 5 urah po zaužitju. V portoroškem Café Centralu, kavarni in slaščičarni hotelov LifeClass, jo zato prejmejo prav vsi gostje brezplačno. Ionizirana voda bo izboljšala tvoj imunski sistem, raven življenjske energije in zaščitila tvoje celice.

Zdaj pa si predstavljaj: pogled na morje, mediteranska brezglutenska tortica, vonj kave in ionizirana voda. Enostavno zdrav užitek.

4. Savnovember in kralj antioksidantov

Savna mojstri Term Portorož to jesen izvajajo neverjetne rituale v 7 različnih savnah in na kar 1.000 m2. Priporočamo, da končno spoznaš kralja antioksidantov – jasmin, ki bo z Anti-ageing ritualom naredil tvojo kožo še bolj prožno, z ritualom Mediteranska pravljica boš sprostila vse utrujene mišice, s Fit & Detoxom pa boš telo dodatno razstrupila.

5. Mini chefi

Otroci v predpasnikih? Super! Zdrave jesenske počitnice v termalnem Pramorju prinašajo ob vseh zdravih aktivnostih tudi otroško kuharsko delavnico Speci svoj Paleo piškotek, kjer kuharski mojstri in najmlajši gostje skupaj pečejo brezglutenske paleo piškotke v obliki mamuta. Ne le da otroci s pripravo hrane razvijajo zdrav odnos do prehranjevanja, ampak se tudi spoznajo z novimi sestavinami, motoričnimi sposobnostmi in poklici ter se skozi igro prelevijo v prave mini šefe.

6. Kakiji in zdrava mediteranska dieta

Jeseni praznujemo svetovni dan zdrave prehrane. Najbolj zdrava in slastna novost na restavracijskih mizah pa je ta mesec zagotovo Mediteranski Anti-ageing Menu v hotelih LifeClass. Mmm! Jedi boš lahko poskusila sama, namignemo pa lahko, da ima mediteranska prehrana zelo visoko vsebnost antioksidantov in je zato ključna za upočasnitev procesov staranja. Še zlasti če je tako slastna, sezonska in lokalna.

Želiš okusiti malce novembrskega mediterana tudi sama? Priporočamo: pridi na praznik kakijev, od 13. do 15. 11., in poskusi ta zdrav oranžen sadež na sto in en način.

7. Act-ion

Dejstvo: ob morju je do kar 500-krat več negativnih ionov v zraku kot v mestih. »Saj res, na morju tako diši in lažje diham!« Tako je. Negativni ioni so kot vitamini v zraku, ključni za tvoje zdravje, energijo in dobro počutje. Delujejo podobno kot antioksidanti v hrani, izboljšujejo tvoj imunski sistem, delovanje možganov, dihanje, spanje in seveda dobro voljo. Zato bodi tudi ti prava LifeClassovka – zgrabi kolo, tekaške čevlje, veslo ali sup in preprosto vdihni morski zrak. Napolnil te bo z energijo za vso leto. Aktivnost na zdravem morskem zraku, polnem negativnih ionov – naj bo to tvoj jesenski Act-ion.

Najbolj brano