5 ZDRAVIH: Blogerji na temo zdravega življenja z vsega sveta

18. 7. 2016

Blogerji na temo zdravega življenja z vsega sveta so z nami delili svoje najljubše recepte in nam zaupali, kako kljub natrpanim urnikom ostajajo v formi.

@deliciuslyella

Ella Mills, avtorica knjige Deliciously Ella, ki v naslednjem letu prihaja tudi na slovenske police

Instagram: @deliciuslyella, 822.000 sledilcev

Lokacija: London

»Ljubi življenje, ljubi hrano, ljubi samega sebe.«

Zakaj ste začeli pisati blog?
Diagnosticirano sem imela kronično bolezen, ki prizadene avtonomni živčni sistem. Ker mi nobeno zdravljenje ni pomagalo, sem se odločila, da se bom poskusila drugače prehranjevati. Blog sem začela pisati zase, tako sem eksperimentirala z recepti in pridobivala motivacijo.

Kakšen je vaš vsakdanjik?
Med sestanke, preizkušanje receptov in pisanje bloga poskušam stlačiti še nekaj časa zase. Vsak dan se ukvarjam tudi z jogo ali spinningom.

Najljubša oblika vadbe?
Uživam v vodenih vadbah, saj rada spoznavam nove ljudi. Zadnje čase, kot rečeno, najraje hodim na jogo, boks in spinning, od nekdaj pa uživam v dolgih sprehodih z mojim psom Austinom.

Ellini triki za bolj zdravo prehrano:
1
Postopno uvajanje vedno bolj zdrave hrane.
2 Za zajtrk si privoščite smuti ali sveže iztisnjen sok.
3 Kot prilogo h glavni jedi izberite sladki krompir ali gvakamole, okus je odličen, vaš obrok pa bolj zdrav.

@blogilates

Cassey Ho, inštruktorica pilatesa in ustanoviteljica najpopularnejšega fitnes kanala za ženske na YouTubu

Instagram: @blogilates, 1,2 milijona sledilcev

YouTube kanal: BlogilatesTV

Lokacija: Los Angeles

»Delaj, kar ljubiš. S strastjo in z nasmehom.«

Zakaj ste začeli vlogati?
Želela sem ostati v stiku s svojimi učenci.

Kakšen je vaš vsakdanjik?
Noben dan ni enak prejšnjemu. Ko se zbudim, najprej preverim mobilni telefon, nato izvedem intenzivni intervalni trening pilatesa. Sprehodim se do Blogilates Studia Hq, se pripravljam na snemanje videov, včasih načrtujem novo kolekcijo oblačil Popflex ali se pripravljam na naslednjo sezono treningov za inštruktorje Pop pilatesa.

Zakaj pilates?
Lahko ga izvajaš kjerkoli in brez kakšnekoli opreme. Z vajami pilatesa sem si trebušno mišično steno utrdila bolj kot s katerokoli drugo vadbo.

@rebeccalouisefitness

Rebecca Louise, osebna trenerka in vlogerka

Instagram: @rebeccalouisefitness, 63.100 sledilcev

YouTube kanal: Rebecca-Louise

Lokacija: Kalifornija

»Vsak korak šteje.«

Zakaj ste začeli vlogati?
Na internetu je veliko zapletenih in težkih nasvetov o tem, kako izgubiti težo in izoblikovati telo. Ljudem sem želela pokazati, da je zdravo življenje bolj preprosto, kot si mislijo. Sama sem bolj naklonjena videom, vendar vem, da nekateri ljudje raje berejo, zato sem začela pisati tudi blog.

Kakšen je vaš vsakdanjik?
Preden se zjutraj odpravim v telovadnico, se crkljam s svojim psom Alphijem. Medtem ko jem zajtrk, poslušam videe za osebni razvoj Jima Rohna. Dan pa se nikoli ne začne, dokler ne obujem svojih superg Nike. Največ časa posvečam vodenju skupinskih vadb in seminarjem. Alphie je vedno z menoj, zato se na poti domov ustaviva še v parku. Navado imam tudi, da se skoraj vsak dan slišim z družino.

Najljubša oblika vadbe?
Vsak dan telovadim vsaj 30 minut ali pa grem na sprehod in se raztezam. Moje telo vedno potrebuje nove izzive. Najraje delam vaje v stilu mojih Youtube videov. Vsak dan se posvetim določenemu delu telesa. Rada delam na ramah in hrbtu, saj sta to moji šibkejši področji in moram biti pri vadbi veliko bolj zbrana.

@popolnapostava

Miha Geršič, osebni trener in soustanovitelj portala Popolna postava

Instagram: @popolnapostava, 11.900 sledilcev

Lokacija: Ljubljana

»Odločitve oblikujejo našo usodo.«

Zakaj ste začeli pisati blog?
Osrečuje me, da s svojim znanjem in energijo pomagam nekomu, ki želi živeti bolj zdravo življenje.

Kakšen je vaš vsakdanjik?
Že v zgodnjih jutranjih urah odhitim v pisarno, kjer naredim dnevni plan in si postavim cilje. Organiziranost in želja po napredku sta zame izredno pomembna.

Najljubša oblika vadbe?
Rad se ukvarjam z različnimi športi, na prvo mesto pa bi uvrstil trening v fitnesu. Tam najdem svoj mir, se sprostim in dosegam svoje cilje.

@fitnesstoast

Faya Nilsson, osebna trenerka in ustanoviteljica portala Fitness on toast

Instagram: @fitnessontoast, 92.100 sledilcev

Lokacija: London

»Bodi najbolj zdrava različica sebe.«

Zakaj ste se odločili za pisanje bloga?
Po rodu sem napol Švedinja in pri nas je bloganje že več kot desetletje poklic. Nikoli si nisem mislila, da se bom s tem ukvarjala tudi sama, želela sem ustvariti platformo, na kateri bi s svojimi strankami delila nasvete za zdravo življenje.

Kakšen je vaš vsakdanjik?
Vstanem ob 5.30 in si najprej vzamem čas za hitro hojo. Ko se vračam, se ustavim v svoji najljubši kavarni, kjer dobim jutranjo infuzijo kofeina, pojem kosmiče in gledam novice. Vsak drugi dan poskušam iti v telovadnico. Zvečer se vrnem domov in si pripravim zdravo večerjo. Vsak dan poskušam spati vsaj sedem ur in pol.

Najljubša oblika vadbe?
Najsrečnejša sem, ko združim visokointenzivni intervalni trening (eno minuto šprintam v hrib, nato eno minuto hodim ...) in vaje za noge. Ko vem, da sem opravila zelo učinkovito vadbo, sem popolnoma pripravljena na začetek dneva.

Fayini triki za bolj zdravo prehrano:
Ne preskakujte obrokov in vedno si privoščite zajtrk.
2 Pijte veliko vode. Lakota je pogosto zamenjana za žejo. Na 1,5-litrski plastenki si označite po 200 ml, kar je priporočena količina popite vode na uro.
3 Začinjena živila, kot je svež čili, spodbujajo presnovo in sprostitev kapsaicina, ki povečuje sproščanje endorfina v našem telesu, zaradi česar smo bolj veseli.
4 Izogibajte se težkih kremastih in sladkih omak in uporabite sveža zelišča, da dosežete enako polnost okusa z večjo porcijo vitaminov in mineralov.
5 Privoščite si posladek, vendar posezite po temni čokoladi, saj ima ta manj sladkorja in več antioksidantov.
6 Redni prigrizki ohranjajo stabilno raven sladkorja v vaši krvi.

Pripravila Ana Abram

Preberite še: VROČE: 5 najbolj obetavnih novih slovenskih blogerk