5 trikov, kako posneti popolno Instagram fotografijo

Za 5 nasvetov za popolno fotografijo smo se obrnili na svetovno znanega fotografa Vladimirja Milivojevića - Boogieja, ki nam je na svojem Masterclassu zaupal nekaj skrivnosti. Udeležili smo se Masterclass dogodka v Črni Gori, kjer smo v družbi številnih predstavnikov medijev in vplivnic iz celotne regije lahko preizkusili novo napravo Xiaomi serije 12 in se preizkusili v vlogi fotografa. Profeisonalni fotograf Boogie pa nam je podal nekaj nasvetov in trikov za popolno fotografijo, ki smo jih odkrivali skupaj. 

Promocijsko sporočilo, 25. 5. 2022
5 trikov, kako posneti popolno Instagram fotografijo - Foto: Instagram

5 nasvetov za popolno fotografijo:

1. Vedno bodite v pripravljenosti

Najboljše fotografije običajno vedno pridejo spontano, zato moramo vedno biti v pripravljenosti in z enim očesom na preži. Popolna fotografija ni nikoli v naprej premišljena in popolnoma postavljena, fotografija je najboljša, ko je ujeta v trenutku.

2. Ujemite energijo

Vsaka oseba, ki jo fotografiramo, ima svojo energijo, ki jo oddaja, in čar dobre fotografije je, da to energijo tudi ujamemo. Pa naj bo to čudovit nasmeh, gibanje ali pa le oster pogled v kamero. Inspiracija je vse okoli nas, če pa se zgodi, da vam jo primankuje, vaša duša kriči po spremembi. Lahko je le preprosta sprememba lokacije, ki vas bo navdihnila, kot je Črna gora navdihnila nas.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K E E N A H (@__keenah)

3. Ne razmišljajte preveč, saj boste s tem zamudili popoln trenutek

Velikokrat pri fotografiranju naredimo napako, da nas skrbi vsak detajl na fotografiji in kaj se nahaja v ozadju, da spregledamo, kaj imamo pred sabo. Pomembno je, kar vidimo s prostim očesom in kaj občutimo ob pogledu na predmet ali osebo, ki je pred nami. Prav tako bodite potrpežljivi in pripravljeni ujeti trenutek ne glede na vse. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K E E N A H (@__keenah)

4. Pametni telefon z zmogljivo kamero

Zahvaljujoč razširjeni tehnologiji je danes s pametnimi telefoni mogoče narediti fotografijo, ki bo izgledala, kot da je narejena z najboljšim profesionalnim fotoaparatom. Kamere iz serije Xiaomi 12 prinašajo Cinemagic efekt, zaradi katerega je vsaka fotografija videti kot fotografija znanih fotografov in omogoča vsakemu, da postane umetnik. Uporabite svojo inspiracijo na pravi način!

5. Poznaj svoja orodja

Kamera in fotograf morata delovati kot eno, zato je dobro poznati vse zmogljivosti in nastavitve pametnega telefona, da lahko izkoristimo vse fukncijo in prednosti, ki nam jih le ta nudi. Preiskusite vse možne kote in nastavitve, da lahko vidite, kaj najbolje deluje in kako lahko naredite res izvsrtno fotografijo. Ko boste to osvojili, bodo vaše fofografije videti res odlično.

Fotografije: Instagram/@tamara, osebni arhiv

Najbolj brano