Pogosto sanjate o seksu? Tukaj je 5 vrst erotičnih sanj in njihova razlaga

Zbudite se, srce vam močno utripa, čutite nepotešeno vzburjenost. A ste tudi nekoliko zmedeni. Kaj za vraga so bile te sanje?

Pogosto sanjate o seksu? Tukaj je 5 vrst erotičnih sanj in njihova razlaga - Foto: Profimedia

1. Seks s sodelavcem ali sodelavko

Naslednji dan v službi vam je potem lahko malce nerodno, ker imate nesramne misli še vedno v glavi, a brez skrbi - seksi sanje, v katerih nastopa oseba iz vašega delovnega mesta, sploh niso tako redke.

Po eni strani se lahko tovrstne sanje v vas prebudijo zato, ker tudi v budnem stanju čutite privlačnost do tega sodelavca ali sodelavke in tako vaši možgani ponoči le preigravajo prepovedane, a zelo prijetne scenarije. 

Če se v teh sanjah pojavi nekdo iz vaše službe, ki vam v resnici ni prijetna oseba, pa zadeva postane nekoliko bolj kompleksna. V tem primeru je to lahko znak, da ste se v resničnosti s to osebo povezali na drugačni ravni ali pa vam možgani sporočajo, da bi moralo nekaj, kar ima ta oseba, postati tudi del vas. Bodisi osebnostna karakteristika ali pa kakšno njim specifično načelo.

Pogosto se v sanjah tako pojavljajo tisti sodelavci in sodelavke, za katere menimo, da so v nečem boljši od nas. Tisti, ki jih ima šef raje. Tisti, ki se znajo bolje soočati s stresnimi situacijami. Ali pa tisti, ki imajo kakšno sposobnost, za katero si želimo, da bi jo imeli tudi sami.

2. Seks z neznano osebo

To je najpogostejša oblika seksualnih sanj. Ena od razlag pravi, da je ta skrivnostna oseba utrinek vaše sorodne duše, ki nekje tam zunaj čaka na vas. A bolj verjetno je, da ta neznanec iz sanj pooseblja kvalitete, ki jih sami pri sebi asociirate s tem spolom. Ti neznanci so torej kot projekcija vaših moških in ženskih lastnosti, ne glede na vaš dejanski spol.

Te sanje naj bi nam obenem tudi pomagale, da bi bolje razumeli sami sebe in tisto, kar vas v resnici najbolj vzburja. Na neznanca v seksualnih sanjah namreč projicirate svoje lastne erotične dražljaje. 

Seksualne sanje z neznano osebo so zato običajno najbolj vzburjajoče, saj je to oseba, ki so jo vaši možgani samodejno sestavili iz vseh tistih kvalitet, ki so že del vas in vas tudi pri drugih najbolj privlačijo.

3. Sanje, v katerih vas partner prevara

To so sanje, ki znajo tudi v budnem stanju zanetiti skrbi in dvome, a ne pozabite - to so samo sanje. Da ne boste imeli že takoj, ko odprete oči, pokvarjen dan, vam najprej povemo dobro novico: te sanje redko oznanjajo, da si vaš partner intimno zabavo išče drugje. 

Slaba novica pa je, da sanje vseeno ne namigujejo na nič dobrega. Sporočajo vam namreč, da vašemu partnerju nekaj (in ne nujno nekdo) krade čas in pozornost, za katero čutite, da si jo zaslužite vi. 

Če se partner pretirano posveča delu ali hobiju, se lahko v vas prebudijo tovrstne sanje. Takrat je prav, da premislite, s kakšnimi kompromisi lahko pristopite, da bosta našla ustrezno ravnotežje za oba.

4. Seks z znano osebo

Morda se zdi, da vaši možgani pri sanjah z zvezdniki izberejo popolnoma naključno znano osebo, a je v resnici ta izbor še kako specifičen. Pomislite, po čem je zvezdnik ali zvezdnica, ki je nastopal v vaših vročih sanjah, znan. 

Je to nekdo, ki je v TV-seriji igral lik, s katerim se lahko v tej fazi vašega življenja poistovetite? Je to nekdo, ki poje pesem, z vam pomembnih sporočilom? Znana oseba, ki se vam je prikradla v sanje, ni tam samo zaradi bržda optimalnega videza, ampak tudi zato, ker nosi sporočilo za vaše notranje misli. 

5. Seks z bivšo ali bivšim

Ne, nikar takoj ne kličite bivše ali bivšega v prepričanju, da sta se nenadoma spet povezala na neki transcendentalni ravni. 

Najbolj pogoste sanje z bivšimi vključujejo prve ljubezni. Tudi, če ste v življenju srečno poročeni, se lahko pogosto zgodi, da sanjate svojo prvo ljubezen. Ne zato, ker si vaši možgani želijo prav to osebo, ampak zato, ker v sanjah podoživljate tisto, kar je ta oseba nekoč predstavljala - navdušenje, vzburjenje, strast, metuljčke v trebuhu. Te sanje so zato pogoste takrat, ko imate občutek, da je vaše romantično življenje postalo nekoliko rutinsko in dolgočasno.

Ostali bivši, ki pogosto nastopajo v sanjah, so še tisti bivši, s katerimi imate pomembne skupne okoliščine (recimo otroke) in bivši, s katerimi ste imeli najbolj boleče razhode. 

Če sanjate slednje, torej tiste osebo, s katero ste imeli zelo boleč razhod, lahko to namiguje, da ste trenutno v življenju čustveno zagozdeni v nekem trenutku in se morate nekako začeti premikati naprej. Da se morate emocionalno pozdraviti in pustiti, da preteklost ostane v preteklosti.

Fotografije: Profimedia, Unsplash.com/Gabriel Matula

Vir: Cosmopolitan.si

Preberite še: Horoskop: Kako strastni ste v zvezi glede na vaš astrološki znak?

Priporočamo tudi: Najbolj popularen seks položaj Slovencev je ...

Najbolj brano