Zimska pravljica: 5 top gorskih smučarskih oddihov

Navdihujoča notranjost, odlične smučarske proge, druženje po smučanju, okusna domača hrana in pijača ter najboljše razvajanje za utrujene mišice. Elle je izbrala resnično samo najboljše od najboljših.

Lifestyle, 26. 1. 2017

Smučanje

1. Frutt Lodge & Spa, Melchsee-Frutt, Švica

Zimsko športno področje Melchsee-Frutt, kamor avtomobili nimajo vstopa, najdete na 1.920 metrih nadmorske višine. S soncem obsijana planota je zgodovinsko zdravilišče, ki s svojo osupljivo pokrajino, neokrnjeno naravo in alpskim svetom ob idiličnem gorskem jezeru obiskovalce navdušuje že od leta 1865. Odlična kulinarika in obsežen izbor vin sta velikega pomena za Frutt Lodge & Spa, zato sta v hotelu dve restavraciji in bar, kjer ponujajo eleganten dizajn, funkcionalnost, prijeten ambient s pridihom gorske romantike.
fruttlodge.ch

Smučanje

2. Tschuggen Grand Hotel, Arosa, Švica

Razkošna rezidenca hotela je nameščena na spektakularni alpski lokaciji Arose na nadmorski višini 1.800 metrov. V prostornih sobah in apartmajih se svetloba, oblike in barve združujejo tako, da delujejo brezčasno in sodobno hkrati ter ustvarjajo idealno okolje za nepozabno bivanje. Leta 2006 so zgradili eno izmed najbolj impresivnih velnes območij v Evropi, ki je s Tschuggen Grand Hotelom povezano s steklenim mostom.
tschuggen.ch

Smučanje

3. Carlton Hotel St. Moritz, St. Moritz, Švica

S soncem blagoslovljeno dolino Engadin je užitek odkriti v vseh letnih časih. Razvpiti St. Moritz je najstarejša zimska športna destinacija na svetu in še vedno izjemno privlačno smučišče v Alpah. Letovišče na nadmorski višini 1.856 metrov je gostilo dve zimski olimpijadi in ponuja ekskluzivne koče, vrhunske restavracije, živahno nočno življenje in razkošne grand hotele, kot je Carlton Hotel St. Moritz. Impozantni Carlton, zgrajen leta 1913, obnovljen pa leta 2007, gostom ponuja 60 junior suit in apartmajev, ki izžarevajo vzdušje starih dobrih časov, vse skupaj pa zaokroža čudovit pogled na jezero St. Moritz in slikovit Zgornji Engadin.
carlton-stmoritz.ch

Smučanje

4. Mama Thresl, Leogang, Avstrija

Urbani hotel Mama Thresl je ugnezden v idiličnem Leogangu, v osrčju čudovitih salzburških Alp. Tu je vzdušje vedno iskreno, sveže in nikoli preveč resno. To je dom za aktivne goste, ki imajo radi naravo in gore kot tudi druženje s prijatelji, in seveda tudi za tiste, ki cenijo združitev lokalnih obrtniških spretnosti z naravnimi materiali v sodobnem okolju. Hotel je namreč izdelan iz trdnega in masivnega švicarskega bora, smreke, macesna in hrastovega lesa ter je popoln oddih za vse ljubitelje gorskih zabav.
mama-thresl.com

smučanje

5. Wiesergut, Hinterglemm, Saalbach, Avstrija

Še en biser gora salzburških Alp je znan kot eden od vodilnih smučarskih območij v Alpah. Prenovljen Wiesergut, tako kot izjemna pobočja v njegovi okolici, privlači vedno več pozornosti turistov. Poleg svojega svetlega in minimalističnega dekorja se ponaša še z odličnim spajem in tradicionalno kuhinjo. Zdi se, da se je čas v Saalbach-Hinterglemmu ustavil. Samo uro vožnje iz Salzburga vas pozdravijo hiše in hoteli s tradicionalno izrezljanimi lesenimi balkoni. Weisergut stoji neposredno na smučišču, s starodavno goro v ozadju pa je idealna zimska razglednica, ki jo boste z veseljem poslali v pozdrav svojim najboljšim prijateljem.
wiesergut.com

Preberite še: FOTO: Najboljše destinacije navdiha in njihova umetnost in Ste za potovanje v Rim? Zgodovina, kultura in božanska hrana na enem mestu!

Priporočamo tudi: Zakaj je himalajska solna lučka top stvar, ki jo lahko imaš?

Najbolj brano