4 lokacije, ki jih morate obiskati še to zimo!

Dogodivščine z družinskih potovanj ostanejo kot dragoceni spomini na vaše najbližje in o njih se leta in leta pripoveduje z enakim žarom. Kam se odpraviti letos?

Promocijsko sporočilo, 23. 12. 2020
4 lokacije, ki jih morate obiskati še to zimo! - Foto: Profimedia, Foto: M. Ostojić / Serbia travel, Foto: Turistična organizacija Zlatar / Serbia travel

Poleg nekaj velikih smučarskih centrov vam Srbija ponuja tudi manjše, a enako šarmantne kraje za družinske zimske počitnice – Goč, Divčibare, Zlatar in Golija. Ne ustavite pa se le pri zimskih športih - uživali boste tudi v naravnih lepotah, kulturnozgodovinskih znamenitostih in daleč znani kuhinji.

#1 GOČ

Ta gora v osrednjem delu Srbije vas bo očarala s svojimi položnimi progami, primernimi za začetnike in tudi za izkušene smučarje. V bližini Goča pa je tudi Vrnjačka Banja – eno najbolj obiskanih srbskih zdravilišč.

#2 DIVČIBARE

Turistični center Divčibare na gori Maljen je idealen za aktiven oddih in ljubitelje smučanja. Divčibare imajo dve smučarski progi, v bližini pa je tudi Valjevo, mesto z bogato zgodovino, kulturo in tradicijo.

Potujte odgovorno! #SeeSerbia

#3 ZLATAR

Na gori Zlatar, v zahodnem delu Srbije, obiskovalce pozimi pričakujejo urejene proge za alpsko smučanje, opremljene z žičnicami, ki so prilagojene vsem smučarjem. V teh zračnih toplicah je posebna atrakcija kanjon reke Uvac, v katerem živi največja ptica v Srbiji, edinstvena vrsta v tem delu Evrope – beloglavi orel.

#4 GOLIJA

Park narave Golija, rezervat biosfere pod zaščito organizacije UNESCO, je znan po blagi pokrajini z bogatimi in skoraj nedotaknjenimi gozdovi. Del Parka je tudi gora Golija z vedno dobro pripravljenimi smučarskimi progami in obilo snega, ki se lahko obdrži do junija. Ko vas bo smučanje utrudilo, v kraju Ivanjica obiščite „staro čaršijo“.

Več informacij o počitnicah v Srbiji preverite na www.serbia.travel.

Foto: M. Ostojić, Turistična organizacija Zlatar / Serbia travel

Najbolj brano