4 besedne zveze, s katerimi manipulativne osebe nadzorujejo svoje "žrtve": Zapomnite si te stavke in v svojem življenju prepoznajte manipulatorje

Popoln nadzor je končni cilj osebe z manipulativnimi nagnenji.

Lifestyle, 19. 3. 2023
4 besedne zveze, s katerimi manipulativne osebe nadzorujejo svoje "žrtve": Zapomnite si te stavke in v svojem življenju prepoznajte manipulatorje - Foto: Profimedia

Manipulatorji želijo nadzorovati drugo osebo in tako doseči svoj cilj. Ko začnete pogosto dvomiti o svojih mislih, občutkih in prepričanjih, imajo manipulatorji moč, da vladajo vsakemu vidiku vašega življenja.

Da jih boste pravočasno opazili, vam predstavljamo najpogostejše fraze, ki jih uporabljajo manipulatorji, s katerimi skušajo obvladati svoje »žrtve« in spodkopati njihovo samozavest.

Ne spreglejte:

1. Nisi me razumel

Vsi si včasih napačno razlagamo stvari, a manipulator vas bo namerno okrivil in vam rekel, da niste povsem razumeli, kaj je hotel povedati. Na ta način v vas ustvarijo negotovost in dvom ter prevzamejo nadzor nad tem, kar mislite, govorite in verjamete.

2. Preveč dramatiziraš

Manipulatorji zelo pogosto uporabljajo stavek "Pretiravaš". Ko vas manipulator označi za osebo, ki pretirano dramatizira, vam preprečuje, da bi izrazili lastna čustva in povedali, kar mislite. Kadarkoli boste želeli deliti svojo težavo, vam bodo rekli, da pretiravate. Kmalu se bo zgodilo, da stvari zadržujete v sebi in vse, kar reče, gre skozi, ker se želite izogniti konfliktu. To omogoča manipulatorju nadzor nad vsakim vašim gibom.

3. Potrebuješ me

Popoln nadzor je končni cilj manipulatorja. Želi, da mislite, da ne morete delovati brez njega. Če začneš temu verjeti, te bo popolnoma nadzoroval. Manipulator ni popoln brez tega nadzora.

4. Ste ...

...ljubosumni, zajedljivi, paranoični in podobno. Na ta način poskuša manipulator pri žrtvi vzbuditi občutek dvoma o pravilnosti lastnih odločitev ali dejanj. Če manipulator dolgoročno ponavlja te izjave, jim oseba sčasoma začne verjeti. Na ta način manipulator gradi samozavest in ruši vašo.

Fotogarfije: Profimedia

Preberite še:Največje napake, ki jih v odnosih izvajajo posamezna nebesna znamenja: Ovni svoje ljubezni ne znajo pokazati, eno znamenje pa v odnosih hitro izgubi samega sebe

Priporočamo tudi:Letizia Ortiz v črni obleki z draperijo: Kraljevi videz, ki sledi trendu oblek 2023

Najbolj brano