3 nasveti, s katerimi boste lažje poiskali ravnotežje med delom in zasebnim življenjem

Ste tudi vi med tistimi, ki nikakor ne najdejo pravega ravnovesja pri svojem delu, pri tem pa nimate časa za tisto, kar vam dejansko povečuje kvaliteto vašega življenja? 

Lifestyle, 27. 4. 2021
3 nasveti, s katerimi boste lažje poiskali ravnotežje med delom in zasebnim življenjem - Foto: Profimedia, Promocijsko gradivo

Danes je vedno bolj pomembno to, da resnično znamo upravljati s svojim časom, ki nam ga neprestano primanjkuje. Če se odločite svoj čas upravljati bolj učinkovito, je to začetek spreminjanja slabih delovnih navad, ki vam sicer znižujejo kvaliteto življenja. 

Pred vami so trije (enostavni) triki, ki vam bodo zagotovo izboljšali kvaliteto življenja.

1. Moč pozitivnih afirmacij

Pozitivne trditve ali pozitivno govorjenje s samim seboj so navodila, ki jih prenesete iz svoje zavesti v svojo podzavest. 

Svoj dan namesto s "spet mi bo zmanjkalo časa" začnite recimo z "odlično znam upravljati s svojim časom in danes mi bo uspelo opraviti vse zadane cilje."

Ko boste pozitivne trditve znova in znova ponavljali, se vam bodo usidrale v vašo podzavest. Na ta način boste kmalu opazili razlike pri svojem delu, saj v vaši podzavesti ne bo več prostora za slabe navade.

2. Vizualizirajte svoje upravljanje s časom

Poleg afirmacij pa na vašo podzavest vplivajo tudi slike, ki si jih predstavljate v svojih mislih, zato začnite nase gledati, kot na dobro organizirano, učinkovito osebo, ki svojim časom pametno ravna.

Zamislite si opravila, ki jih morate opraviti v naslednjih dneh, tednih: Na sliki ste popolnoma mirni, pozitivni, veseli ter imate nad vsem popolno kontrolo, saj gre vse tako, kot je treba.

3. Omislite si pomočnika

Če vam zmanjkuje časa, si je za razbremenitev urnika pametno omisliti pomoč. Svoje pozitivne afirmacije in vizualiziranje svojega upravljanja s časom si namreč lahko shranite kar na pametni napravi, ki vas bo opomnila na vse obveznosti, sestanke in konec koncev tudi vaš prosti čas.

Elle uredništvo priporoča Samsung Galaxy S21 5G serijo telefonov, ki so bili narejeni zato, da vas bodo navdušili in očarali prav vsak dan.

Poleg tega, da Samsung Galaxy S21 5G, S21+ 5G in S21 Ultra 5G predstavljajo revolucijo v svetu ustvarjanja videoposnetkov in fotografij, pa bo njihova celodnevna baterija poskrbela za učinkovito upravljanje s časom. Čez dan vam ne bo potrebno skrbeti niti za zamujene obveznosti niti za polnjenje naprave.

Ste pripravljeni vzpostaviti ravnotežje v svojem vsakdanjiku? Izvedite več o Samsung Galaxy S21 seriji telefonov tukaj.

Neja Jesenko pravi, da ji Samsung Galaxy S21+ 5G pomaga, da na izletih ustvarja kvalitetne foto spomine, usklajuje službo ter hobije, in da je čim bolj mobilna:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by neja jesenko▪slovenia (@nejajesenko)

Foto: Profimedia, promocijsko gradivo

Najbolj brano