Če boste do 40. leta upoštevali to pravilo, bo vaša koža ostala mladostna

Na vlaženje kože je treba misliti vedno, tudi ko smo še mlade in je koža videti brez težav. Prav izsušenost kože je eden od vzrokov njenega staranja! Veliko lepotnih strokovnjakov meni, da je izdelke za vlaženje pomembneje uporabljati kot tiste, namenjene samo delovanju proti staranju, lahko pa seveda učinkujejo sinhrono. 

Promocijsko sporočilo, 22. 10. 2019
Če boste do 40. leta upoštevali to pravilo, bo vaša koža ostala mladostna - Foto: Profimedia

Le koža, ki vsebuje dovolj vlage, je lahko napeta in sijoča, lepa. Kadar ji vlage primanjkuje, je suha in brez sijaja, zmanjša se njena prožnost. Suha koža je tudi bolj občutljiva in nagnjena k draženju, zato je lahko pordela in srbeča, morda se celo lušči.

Narava je sicer poskrbela, da ima koža lastne zaščitne mehanizme, ki učinkovito ohranjajo vlago v koži. A če ti oslabijo, mi pa pravočasno ne poskrbimo zanjo, ji začne primanjkovati vlage tudi v globljih plasteh, tako pa se zmanjša njena obrambna sposobnost. Zaradi izgube vlage se sčasoma pojavijo drobne linije, tem pa sledi nastanek gub.

S staranjem naravno pride do sprememb v koži, celične funkcije so namreč vsako leto počasnejše. V mladi koži so povezave med kožnimi plastmi močne, kar pomeni učinkovito oskrbo z vlago in hranilnimi snovmi. Sčasoma te vezi ošibijo, sistemi se upočasnijo, kar vodi k postarani koži.

Veliko škode lahko koži naredimo, če je ne negujemo ustrezno. Ustrezno pomeni, da jo začnemo negovati dovolj zgodaj, da 'nima časa' postati suha, in seveda s primernimi izdelki. Poleg primernih izdelkov sta seveda pomembni še prehrana, bogata z vitamini, antioksidanti in mikrohranili, ter zadostna količina vode, ki jo vsakodnevno vnesemo v telo. Tako kožo odžejamo tudi od znotraj.

Več kot izdelek za nego kože

Minéral 89 iz Laboratorijev Vichy je drugačen, inovativen izdelek s popolnoma novo vlogo pri negi kože. Namenjen je intenzivnemu vlaženju in hranjenju kože in deluje kot ščit, ki kožo obrani pred škodljivimi vplivi sodobnega načina življenja, kot so stres, utrujenost in onesnažen zrak, ter jo hkrati okrepi.

Njegova formula temelji na termalni vodi Vichy (v kar 89-odstotni koncentraciji), obogateni s 15 bistvenimi minerali, ki je združena s hialuronsko kislino naravnega izvora. Minerali kožo izdatno nahranijo in odžejajo, dodatek hialuronske kisline pa jo okrepi in poveča njeno odpornost. Prav zaradi te edinstvene kombinacije mineralizirane vode in hialuronske kisline ta booster izstopa med drugimi izdelki. 

Dodatna plusa

Minéral 89 se hitro vpije in v hipu ustvari popolnoma prozorno plast, ki daje koži polnost, in to brez težkega občutka, s čimer okrepi funkcijo kožne pregrade.

√ Primeren je za prav vse tipe kože, tudi za najbolj občutljivo, in uporabljati ga lahko začnemo pri katerikoli starosti – najbolje bo, da z njim ne odlašamo do 40. leta, saj bomo koži tako pravočasno zagotovili dodaten obrambni ščit pred negativnimi vplivi, ki povzročijo prezgodnje staranje kože. 

FOTOGRAFIJE PROFIMEDIA IN PROMOCIJSKO GRADIVO

Najbolj brano