Vse kar morate vedeti o čiščenju kože z micelarno vodo

Miceralna voda zaradi svojih pozitivnih učinkov postaja eden najbolj priljubljenih produktov za čiščenje in nego kože. Če je še niste jo zagotovo morate preizkusiti.

Lepota, 3. 8. 2015
Vse kar morate vedeti o čiščenju kože z micelarno vodo - Foto: profimedia

Ime izhaja iz besede micel (ang. micelles), ki je ime za miniaturne molekule, ki so dodane vodi – te zelo učinkovito odstranjujejo olja in umazanijo na koži. Odlična je za odstranjevanje ličil z obraza ter na koži ne pušča nobenih sledi.

Odlična je za vse tipe kože

Poznamo več vrst micelarne vode, za to jo lahko uporabljajo ženske z vsemi tipi kože od normalnih do tistih najbolj občutljivih in nagnjenih k alergijam. Nežno in temeljito jo očisti in poskrbi, da pore ostanejo čiste, kar je lahko glavni razlog za nastanek mozoljev in aken.

Preberite še: Odkrijte svoj tip kože in ugotovite, kako jo negovati

Micelarno vodo kombinirajte z ostalimi negovalnimi sredstvi

Čeprav je micelarna voda odlično sredstvo za čiščenje kože je potrebno, da poskrbite tudi za nego kože. Pomembno je, da po čiščenju obraza svojo kožo negujete s tonikom in poskrbite za primerno vlaženje, saj z micelarno vodo iz kože odstranite naravna olja, ki jih koža izloči in lahko postane suha.

Preberite še: Kako res temeljito očistiti kožo na obrazu?

Uporaba je čisto preprosta

Micelarno vodo nanesete na vatko in z njo počistite obraz ter se dodatno osredotočite na tista bolj problematična mesta. Uporabite jo lahko tudi za čiščenje vratu in dekolteja. Po čiščenju boste lahko občutili mehko in voljno kožo, ki bo res temeljito očiščena. Micelarne vode ob koncu čiščenja ni potrebno izpirati.

Pripravila: Olga Marmolja

Najbolj brano