Kako do dobro navlažene kože?

Najboljša pot do dobro navlažene kože je, da se vlaženja lotite postopno, kot predvideva nova, vse bolj priljubljena tehnika.

Lepota, 30. 6. 2012
Kako do dobro navlažene kože? - Foto: Tadej Windschnurer, Imaxtree

Zgledujte se po Japonkah   Te že od nekdaj uporabljajo tehniko večslojnega nanosa negovalnih sredstev ali 'plastenja': losjon + serum + fluid. Njihovo početje ima seveda določen namen.

Če kožo naenkrat oskrbimo z veliko količino vode in hranljivih snovi, je to precej manj učinkovito, kot če jo vlažimo po korakih. Podobno kot zalivanje rastlin, ki je učinkovito le na že vlažni zemlji, na izsušeni pa nima posebnega uspeha. Zato so se pojavili negovalni losjoni kot vmesna stopnja med tonikom in serumom, ki jih nanesemo po odstranjevanju ličil in pred nanosom preostalih negovalnih sredstev in ki koži nudijo prvo plast hranilnih učinkovin.

Čeznjo nato nanesemo novo plast v obliki seruma ali kreme. Učinek močno preseže preprosto vlaženje kože.

Če na to osnovo nanesemo še kremo proti staranju, bo rezultat še boljši. Ko je koža dobro navlažena, lažje sprejema učinkovine, s katerimi jo oskrbimo naknadno.

Sledite preprostemu programu   Ne skrbite, ta je resnično zelo preprost in primeren za vse tipe kože.

Korak 1: Na očiščeno kožo s pomočjo dlani s trepljanjem nanesemo negovalni losjon, običajno na blago želirani ali mlečni osnovi. Počakamo pet minut, da se izdelek dobro vpije.

Korak 2: Preidemo na serum. Idealna formula vsebuje tudi majhno količino maščob, ki poskrbijo za boljše sprejemanje in zadrževanje vode. To velja tudi za mešano do mastno kožo, ki ne vsebuje nujno tovrstnih koristnih maščob in lahko na površini sije, medtem ko je v notranjosti izžeta. Ta tip kože lahko s serumom tudi kar zaključi vlaženje.

Korak 3: Krema. Izberemo jo skladno s potrebami kože: bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami za zelo suho kožo, formulo, obogateno z učinkovinami proti staranju ali lahkotno kot sorbet, če koži zadostuje takšna.

Predstavljamo 8 izdelkov za vlaženje kože:

  1. Nega občutljivih oči. S kremo za oči za optimalno porazdelitev vlage v koži in aktivacijo naravnih kanalov za prehajanje vode skozi kožne celice; Aquaporin Active, Eucerin, 14,16 €.
  2. Žametno. Vlažilna kremna maska bo žejno kožo spremenila v žametno in svilnato različico brez primere: Massque Crème 'anti-Soif', Clarins, 54,49 €.
  3. Proti stresu. Angelikino eterično olje kožo ščiti pred prostimi radikali, angelikina vodica pa izboljša naravno vlažnost kože. Angelikina vlažilna krema L'Occitane, 36,50 €.
  4. S karitejevim maslom. Hranljiva dnevna nega za suho in zelo suho kožo z zaščitnim faktorjem 15, Hydra IQ-jem in karitejevim maslom: Aqua Sensation, Nivea Visage, 9,56 €.
  5. Nočna rehabilitacija. Ker ponoči iz kože izhlapi štirikrat več vode kot čez dan, koža nedvomno potrebuje tovrstno terapijo na osnovi antarktičnih mikroorganizmov: Aquasource Nuit, Biotherm, 44 €.
  6. Varovanje. Kožo vlaži in krepi njeno odpornost proti prezgodnjim znakom staranja: Hydrationist, Estée Lauder, 50,89 €.
  7. Izboljšano odstranjevanje ličil. Tonik z izvlečkom iz cvetnih lističev navadnega šipka in vlažilno cvetno vodico vrtnice, zahvaljujoč čistilnemu delovanju micelov kožo očisti, odstrani ličila in nežno tonira: Osvežilni micelarni tonik Melvita, 15 €.
  8. Obliž. V le treh dneh poškodovana koža obnovi svojo varnostno pregrado in se napne: Dramatically Different Moisturizing Lotion, Clinique, 54,49 €.

FOTOGRAFIJE: Tadej Windschnurer in Imaxtree

Najbolj brano