Vam izpadajo lasje? Tukaj so pijače, ki bi jih nujno morali prenehati piti in izpadanje se bo ustavilo

Priznati moramo, da izpadanje las ni najbolj prijeten občutek na svetu. Čeprav obstaja več dejavnikov, ki lahko pojasnijo ta pojav, obstajajo tudi nekatere pijače, ki prispevajo k izpadanju las, in predstavljamo vam nekatere od njih.

Lepota, 18. 5. 2022
Vam izpadajo lasje? Tukaj so pijače, ki bi jih nujno morali prenehati piti in izpadanje se bo ustavilo - Foto: Profimedia

Ni stvari, ki je ne bi naredili, da bi ohranili svoje zdrave lase. Naši lasje so nekakšna naša osebnostna značilnost, in ko ti začnejo izpadati, je to tako demoralizirajoče kot moteče. Na neki točki celo močno zaskrbljujoče, saj nas dejstvo privede do vprašanja, kaj se dogaja v našem telesu, kaj pravzaprav počnemo narobe. Včasih se nam morda zdi, da ne delamo nič drugače, a izpadanje las je vedno bolj opazno in moteče.  Za izpadanje las je lahko veliko različnih razlogov. Pomembno vlogo zagotovo igra stres, pomanjkanje spanja, pomanjkanje potrebnih vitaminov in hranil, bolezni in navsezadnje genetika. Za izpadanje las pa je lahko odgovoren tudi bolj nezaveden dejavnik. Govorim o pijačah. In da, nekatere od njih so res škodljive za naše zdravje. Kje je težava? Ravno te pijače so namreč sestavni del našega vsakdana. Razkrivamo vam napitke, ki se jim raje izognite, če si želite zagotoviti zdrave in lepe lase. 

Ne spreglejte: 

Kofein: sovražnik naših las

Izpadanje las je povsem normalno. Življenjski cikel je trifazen, na dan pa izgubimo od 100 do 150 las. Glede na maso, ki jo imamo na glavi, vam zagotavljamo, da je to malo. Ko pa v enem dnevu izgubite veliko več ko to, vas lahko začeti skrbeti. Ali pa se raje vprašajte, kaj bi lahko povzročilo to izgubo. Eden od razlogov? Pitje pijač, bogatih s kofeinom in tanini. Bingo, kava in čaj nista zaveznika vaših sanjskih las. Se sprašujete, kako je to sploh mogoče? Te pijače namreč blokirajo absorpcijo železa v naše telo. Vendar je železo ključni element za naše zdravje. Če vam primanjkuje železa, lahko pride do resnega izpadanja las. Strokovnjaki tako nagovarjajo vse ljubitelje črnega čaja, da poskusite zmanjšati njegovo uživanje ali pa se raje odločite za zeleni čaj, ki bo imel manjše učinke na vaše lase. Če so ti napitki del vašega vsakdana in nenadoma opazite povečano izpadanje las, je morda dobro, da si od omenjenih napitkov vzamete premor. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sakara Life (@sakaralife)

Poslovimo se od laktoze

Kot da še ni dovolj boleče spoznanje, da naši najljubši jutranji napitki v resnici niso naši prijatelji, se slaba novice še ne končajo.  Po besedah zdravnikov lahko intoleranca na laktozo povzroči večje izpadanje las. Laktozna intoleranca je namreč zelo pogosta, pri tistih, ki so nanjo občutljivi, pa lahko uživanje živil, ki vsebujejo mlečne izdelke celo poslabša kožne bolezni, kot so luskavica, ekcem in prhljaj, kar lahko vpliva na zdravje lasišča in s tem na zdravje las. Če želite ohraniti svojo lase in ne prenašate mleka, je najbolje, da se mu resnično izognete. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stella Simona (@stellasimona)

Kaj storiti, ko izgubljate lase?

Včasih tudi najboljša rutina za lase ni dovolj, da bi rešila težavo izpadanja las. Pri izpadanju las menjava šamponov ni vedno najboljša rešitev. Najprej je potrebno pobližje preučiti svoj življenjski slog. Poskrbimo, da imamo urejen cikel in ritem spanca, poskrbimo, da smo manj pod stresom, in se odpovemo pijačam, ki škodujejo našim lasem. Če se izguba las vseeno nadaljuje, strokovnjaki svetujejo, da si poiščite nasvet zdravnika.  Za ugotavljanje morebitnih pomanjkljivosti ni nič boljšega kot dober krvni test. Na ta način lahko z ustreznim zdravljenjem zaustavimo to izgubo. Nazadnje se lahko okrepite tudi z ustreznimi prehranskimi dopolnili, kot so vitamin B, cink in selen.  S pomočjo prehranskih dopolnil, ki so na voljo v obliki kapsul ali gumijastih bombonov, si ob ustrezni prehrani in zdravem življenjskem slogu lahko zagotovite sanjske lase!

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Gersonova dieta je čudež za hujšanje, pa tudi zdravje: Ta režim poleg hujšanja pomaga v boju proti raku

Priporočamo tudi: Pozabite široke kavbojke, Amal Clooney nosila model kavbojk, ki optično podaljša vaše noge in jih naredi vitkejše

Najbolj brano