En obraz, šest videzov

Vedno so me privlačile preobrazbe, pa naj gre za zamenjavo oblačil ali ličil. Ženske ponavadi odkrijemo nekaj načinov ličenja, ki jim ostanemo zveste . . do konca svojih dni. Težko se pripravimo, da bi korenito spremenile svoj videz, vendar, priznajmo, vedno nas mika vsaj za trenutek postati nekdo drug. Pred vami je šest krasnih načinov ličenja, ki naj vas navdahnejo ob primernih priložnostih. Potrudili so se pri ameriški Elle, k sodelovanju pa so povabili pet najboljših vizažistov, ki so na obraz mankenke Mone Johanneson naslikali vsak svojo umetnijo: Pat McGrath, Troy Surratt, Pati Dubroff, Linda Cantello in Gucci Westman. Fotografije je zakrivil francoski 'obeleževalec' lepega, Philippe Salomon.

En obraz, šest videzov

Ledena kraljica. Ličenje: Pat McGrath

Najprej enakomerno nanesemo osnovo. Z zlatim senčilom namažemo zgornjo veko, in sicer od linije trepalnic do obrvi; s čopičem nežno potegnemo tudi po spodnji veki, prav tako po trepalnicah. Sledi namestitev umetnih belih trepalnic. Z rubinasto šminko namažemo ustnice. Ob spodnjo pritisnemo temno rožnato barvilo za lica, da ustvarimo matiran videz, zgornji pa podarimo sijaj s prozornim bleščilom. Pri ličenju je Pat uporabila ličila CoverGirl.

Temne misli. Ličenje: Pat McGrath

Za ta make-up je Pat porabila najmanj ličil. »Ta videz je prav tako kot prejšnji jesenska klasika.« Nepravilnosti na koži prekrijemo s pudrom v stiku. S temno sivim črtalom zarišemo oči, potem nanesemo še senčilo, ki pa ga namenoma pustimo neenakomerno porazdeljenega. Za bled videz ustnic uporabimo kar korektor. Vsa ličila so Max Factor.

Vélika klasika. Ličenje: Troy Surratt

Na veke nanesemo svetleče senčilo, s temnejše rjavim senčilom pa potegnemo še po gubi zgornje veke. S svetlim svinčnikom zarišemo obrvi. Barvajmo po zgornjem delu obrvi, da ustvarimo lep lok. Sledi namestitev posameznih umetnih trepalnic nad sredino očesa. »To naredi oko bolj okroglo in odprto.« Na lica nanesemo rdečilo v barvi rožnatih bonbonov. Na koncu namažemo še ustnice s šminko v škrlatni barvi. Obrobimo s svinčnikom in še enkrat namažemo s šminko. Vsa ličila so Maybelline New York.

Kalifornijsko dekle. Ličenje: Pati Dubroff

Za imitiranje osončene kože nanesemo nekaj toniranega losjona, kar še poudarimo z bakrenim pudrom v prahu – po celotnem obrazu. S svinčnikom v barvi morja zarišemo po zgornji in spodnji veki. Čez nanos svinčnika nanesemo še senčilo v enaki barvi. Poudarimo gubo, arkado in spodnjo veko s kaki barvo v prahu. S senčilom v barvi oceana namažemo zgornjo veko od gube navzdol. Zaključimo s črno maskaro in s svetlečim zlatim gelom na obrveh. Na ustnice nanesemo rahlo obarvano mazilo. Vsa ličila so Dior.

Eksotično. Ličenje: Linda Cantello

Najprej nanesemo tekoči puder, ki vsebuje razpršilce svetlobe za enakomeren videz kože. Z vijoličastim svinčnikom obrišemo oči. Poudarimo gubo zgornje veke. Nanos barve zmehčamo s čopičem, potem še razmažemo s prsti. Z ujemajočim se senčilom namažemo veke vse do obrvne kosti. S črnim svinčnikom obrišemo spodnjo veko tik ob trepalnicah in nanesemo še temno sivo maskaro, ki poudari volumen. Na ustnice nanesemo rdečo šminko kar s čopičem. Vsa ličila so Yves Saint Laurent.

V barvah mavrice. Ličenje: Gucci Westman

Gucci začne vsak svoj make-up z vlažilno masko v obliki krpice za obraz. »Ličila se bodo lepše nanašala.« S temno rjavim senčilom namažemo veke. Na notranje kotičke oči nanesemo zlat prah, na zunanje pa rožnate odtenke. Na sredino zgornje veke nanesemo oranžen prah. Zaključimo z nanosom zlatega prahu na notranji polovici oči. Da preprečimo odpadanje bleščic, jih nanesemo z vlažno bombažno krpico. Bledo rožnato rdečilo za lica nanesemo na najbolj izpostavljeni del. Ustnice namažemo s svetlo rožnato šminko in dodamo rdeče bleščilo. Na ustnični lok zgornje ustnice nanesemo še zlati prah. Vsa ličila so Lancôme.

Najbolj brano