Najlepše pričeske z dolgimi lasmi za ženske nad 50 let

Imate dolge lase? Poiščite navdih!

Najlepše pričeske z dolgimi lasmi za ženske nad 50 let - Foto: Profimedia

Mnoge od žensk si celo življenje puščajo dolge lase, potem pa vse odrežejo, ko enkrat dosežejo "določeno starost". Kot nek prehod so se v preteklosti s ženske morda počutile dolžne omejiti dolžino las, ko so dosegle srednja leta. Toda v zadnjem času so nam novi trendi prinesli dobrodošel korak k sprejemanju našega resničnega jaza, izogibanju družbenim pričakovanjem glede tega, kako "bi morali" biti videti v prid temu, zaradi česar se počutimo dobro. Del tega je tudi možnost rasti las do pasu pri 70 letih.

Odmikamo se od ideologije, po kateri se morajo ženske določene starosti striči na kratko. Gre za to, zaradi česar se počutite samozavestno; kaj določa vaš slog in osebnost. Nič ni narobe, če s starostjo ostrižete svoje lase, vendar ne upoštevajte prepričanj družbe o tem, kako bi se morali počutiti ali kako bi morali biti videti.

Številne ženske, ki danes nosijo dolge lase, so zadosten razlog, da razmislite o vseh možnostih, ko gre za vašo pričesko pri 50 in več. Seznam je precej izčrpen: Sarah Jessica Parker, Monica Bellucci, Julianne Moore, Michelle Pfeiffer, Jennifer Lopez in Naomi Campbell.

Jane Seymour ima mehko obrobo okoli obraza in odlično barvo, medtem ko so lasje Michelle Pfeiffer mehki in valoviti. Vse te ženske izgledajo odlično za svojo starost, ne da bi izgledale kot da imajo 20 let.

Edino pravilo za dolge lase - ne glede na vašo starost, še posebej s starostjo - pazite, da so v odličnem stanju. Za kratke lase je dovolj enostavno skrbeti, a ko rastejo, jim je treba posvetiti več pozornosti srednjim dolžinam in konicam, da lasje ne bodo videti nezdravi in ​​suhi.

Namesto strogega urnika striženja vsakih šest tednov svetujemo, da upoštevate svoje lase in njihove navade.  Lasje rastejo različno in od tega, kako jih negujete ali vzdržujete, je odvisno, kako pogosto jih morate tudi striči.

Ko se staramo, so lasje zaradi teksture sivih las, pa tudi izgube bistvenih lipidov in vlage, kar lahko povzroči lomljenje in pomanjkanje sijaja ter odskoka, bolj občutljivi. Priporočamo nego las, ki si prizadeva globoko nahraniti in zgladiti vsak pramen - razmislite o vključitvi različnih tretmajev in mask za lase v vašo rutino.

Če se držite odličnega režima nege s toplotno zaščito in vlagate v kakovostna električna orodja za sušenje in oblikovanje las, potem ne boste tvegali, da bi bili suhi in lomljivi.

Svetujemo, da se s frizerjem pogovorite, katere daljše pričeske bi ustrezale vaši obliki obraza in kakšna dolžina vam bo najbolj pristajala. Mehke robove in plasti, ki opoudarjajo oči in ličnice, so vedno dobre, priporočamo pa tudi, da poiščete navdih pri zvezdnicah.

One (in njihovi frizerji) vedo, kako poudariti obraz z uporabo barv in različnih dolžin, ki laskajo in poudarjajo lastnosti - od kože do oči - zaradi česar so videti bolj mladostne.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je najbolj moden živalski vzorec tega poletja. Poglejte, kako ga nositi

Priporočamo tudi: 5 navadnih majic, ki jh bodo postale vaš najljubši modni kos

Najbolj brano