Mikro francoska manikira je nova priljubljena različica slavnega trenda iz 90-ih

12. 6. 2022
Mikro francoska manikira je nova priljubljena različica slavnega trenda iz 90-ih (foto: Instagram)
Instagram

Mikro francoska manikira so sanje vsakega goreča minimalista. Vas navdušuje klasika ali stavite na udarne in barvite kombinacije? Ti nohti nudijo oboje!

Ste že slišali za novi poletni slogan? Ni poletja brez francoske manikire. Ko se je francoska manikira vrnila, potem ko je za nekaj let izpadla iz našega skupnega radarja, se je vrnila z velikim zamahom. Poleg tradicionalnega sloga, ki smo ga bili vajeni, so se pojavili tudi številni drugi načini. 
Francoska manikira je vsekakor zimzelena. Ponuja vedno eleganten videz, saj poskrbi za urejene nohte, ki so že daleč videti negovani. Vendar trend, ki je zdaj viralno razširjen na družbenih omrežjih, ni klasična francoska manikira, ki jo je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja v ospredje postavila Cher Horowitz iz kultnega filma Girls in Beverly Hills ali Victoria Beckham, takrat bolj znana kot Posh Spice.

Gre za sodobno preobrazbo, ki je še bolj minimalna kot izvirna manikira, saj zelo tanka nitka uokvirja naravni noht, za zgladitev površine pa je treba nanesti le sloj sijajnega zaključnega premaza. Mini francoska manikira - ali otroška francoska manikira, kot jo je poimenoval znan lepotni strokovnjak Tom Bachik, ki je ustvaril manikiro s hiperminimalnimi, ovalnimi potezami z zelo tanko črto belega laka za nohte, narisano na zoženih konicah, ki se odlično poda k zaročnemu prstanu pop zvezdnice Jennifer Lopez z maksimalnim diamantom v izredno redki zeleni barvi po rekordni ceni - je slogan poletja 2022. Privoščite si jo še danes!

Ne spreglejte: 

Ta manikira je nastala v tridesetih letih prejšnjega stoletja po zaslugi Chanela, svoj razcvet pa je doživela z Jeffom Pinkom konec sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je kot prvi pobarval konice nohtov na belo z uporabo akrila. Obstaja tudi obratna različica, pri kateri namesto distalnega roba nohta okrasimo kutikularni del. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik)

Kaj je mikro francoska manikira?

Miniaturna francoska manikira je odlična za kratke, zaobljene nohte. Pomembno je, da je črta narisana zelo tanko, da se konice nohtov obarvajo. Preprosto, a tako elegantno. Naredite jo lahko s klasičnim belim lakom, ki ga vsi tako dobro poznamo, lahko pa ga popestrite z dodajanjem barve. Zaradi svetlih neonskih odtenkov ali kovinskih zaključkov je še posebej primerna za  poletje.

Na katere odtenke se osredotočiti? 

Zlata barva v kovinski ali bleščeči različici je na izjemno sijočih nohtih izjemno elegantna. Za ljubitelje klasičnega videza je priporočljiva bela ali črna barva. Trenutno je najbolj priljubljen neon, zlasti v barvnih različicah limete, rumene barve in fuksije. Za tiste, ki radi eksperimentirajo, je vedno na voljo neusklajena različica v barvah mavrice in z nekaj nohti s kovinskim premazom. 

Tudi mi pa smo na Instagramu opazili nekaj prefinjenih različic te elegantne manikire. Oglejte si vse čudovite možnosti in izberite svojo najljubšo manikiro. Ta tanka, komaj opazna barvna poteza ob robu nohtov na nevtralni podlagi je kot nalašč za tiste, ki se želijo potopiti v umetnost nohtov - ali za vse, ki živijo po načelu "manj je več". 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betina R. Goldstein (@betina_goldstein)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JASMIN (@basecoatstories)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CLARE WATKINS | STYLIST (@clarewatkins_stylist)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lois Samantha (@polishedbylolo

Fotografije:Profimedia

Preberite še: 6 najbolj trendnih barv letošnjega poletja: Zavzele so Instagram, modne piste in ​​ulice

Priporočamo tudi: Pozabite na kavbojke, te hlače je Kim Kardashian v zadnjem tednu nosila kar trikrat