Ko gre želja po mladosti v napačno smer: 8 zvezdnic, ki so s svojim videzom najbolj šokirale in jih po lepotnih operacijah skoraj ne prepoznamo več

Znane osebnosti, ki so se zaradi ideje o večni lepoti in brezčasnemu videzu želele izogniti naravnim procesom staranja in se odločile za večji poseg... Le kaj je šlo narobe? 

Ko gre želja po mladosti v napačno smer: 8 zvezdnic, ki so s svojim videzom najbolj šokirale in jih po lepotnih operacijah skoraj ne prepoznamo več - Foto: Profimedia

Osebnostim, ki jih imamo radi, odpustimo, da se postarajo, vendar jim ne odpustimo sprememb, ki pritičejo staranju, pravijo strokovnjaki, pa je to res? Ali resnično še vedno verjamemo, da se človeško telo, sploh, če le to pripada znani osebnosti, ne stara oz. še huje, se ne sme postarati. Kako torej ubežati naravnim procesom življenja, staranju, ko od nas lepotni ideali in družba zahtevajo večno mladost in popolnost?

Kako se počutite, ko se srečate z znano osebnostjo, ki se je postarala povsem skladno s svojimi leti, torej lepo,  povsem naravno? Mi res zamerimo, ker ni videti kot pred tridesetimi leti? Povsem razumljivo je, da skušamo svojo podobo ohraniti v kar se da najboljši luči, in mi vsekakor podpiramo skrb tako za fizično kot psihično zdravje, vendar kje je meja? Kaj je preveč?

Vsi želimo ugajati svetu v katerem živimo, vsi želimo ostati zdravi in sijoči, zvezdniki pa želijo dober glas in stas ohraniti tudi takrat, ko morda niso več v soju pozornosti in žarometov. Za njihove spremenjene obraze so odgovorni zdravniki, kirurgi. Na njih je, da razložijo, kaj je mogoče in kaj ne, da zavrnejo dejanje, ko vidijo, da ne obeta rezultatov oz. da bojo ti naredili več škode kot koristi...

Vsekakor pa strokovnjaki svetujejo, eden od ključev, ki jih moramo postaviti na pedastal in se postavlja kot uspeh pri "dobrem in zdravem staranju", je sprejeti dejstvo, da ne moremo popraviti vsega. In nikakor se ne moremo večno sklicevati na tisto fotografijo iz mladosti. 

Ne spreglejte: 

Dešifrirali vam bomo "napačne" korake zdravnikov, seveda po mnenju strokovnjakov, ki so vidni pri kar osmih zvezdnicah. 

Demi Moore

"Sta imeli Courteney Cox in Demi Moore istega kirurga? Morda. Demi Moore se je odločila za postopno širitev svojih ličnic, zatekla se je k injekcijam polnila, a ker se je verjetno želela izogniti preveč napihnjemu videzu, se je odločila za prestrukturiranje obraza z injekcijami na ravni čeljusti, tenzorskih niti in se zatekla v operacijo dviganja. Prav tako je dvignila in napolnila zgornjo ustnico, prav tako pa je zmanjšala razdaljo med nosom in usti. Njen pogled je resnično spremenjen, prav tako njen nasmeh. Je vam všeč?"

Meg Ryan

"Še vedno jo prepoznamo, ni pa to več njen lepi obraz. Problem je presežek injekcij, ko so na obrazu že precej vidni znaki staranja in gub. Natančneje, preveč se je trudila odstraniti nasolabialno gubo, ki je bila prisotna že v mladosti, a to ni rešilo ničesar, njena majhna srčkasta usta, ki so bila tanka in lahka, pa so tako postala veliko bolj napihnjena. Želela je zmanjšati tudi gube med obrvmi, a so prevelike in slabo postavljene injekcije ustvarile izbokline, gub pa niso odstranile. Na splošno je izgubila tisto svojo famozno finost, ki je bila njena identiteta. "

Courteney Cox

"Ima enak tip obraza kot Demi Moore, vendar pa se je Courteney zatekla k estetski medicini, da bi nadomestila lica, ki so z leti postajala vse globlja in bolj upadla. Posledično je pretiravala z injekcijami, njene oči pa so bile videti vse manjše in upadle. Oči se s starostjo že tako nagibajo k razširitvi, vsi nadaljnji, "napačni" posegi pa lahko stvar resnično poslabšajo."

Kristin Davis

"Trdimo lahko, da je prejela preveč polnila v kotičkih ust, ki pa je bil injiciran precej nedosledno. Razpotegne nasmeh, popači njen obraz. Preveč injekcij ima tudi v licih, kar dobesedno potopi njene oči, verjetno pa tudi preveč botulinskega toksina v čelo. Videti je, da so njeni posegi povsem kontraproduktivni in znake staranja še poslabšajo."

Nicole Kidman

"Nicole Kidman se je svojih posegov lotila resno in začela občutno prezgodaj. Začela je mlada, tako da je minilo že nekaj časa, odkar je izgubila podobo o tem, kdo je. Njena lica in ličnice so pod težo botoksa otekla, njene oči pa so videti vedno manjše. Dobila je tudi injekcije v ustnice in brado, zato se njena usta zdijo debelejša in celo nekoliko nepremična, kot da bi celoten obraz teža sile vlekla nazaj. Bi jo prepoznali? Nam se zdi, kot popolnoma druga oseba. "

Kate Moss

"Morda bi morali Kate Moss šepniti na uho, da se ustavi in preneha z vsemi tako nepotrebnimi posegi. Videti je, kot da ima na čelu preveč botulinskega toksina, saj je videti, kot da se ne premika. Njena zgornja ustnica je bila slabo injicirana, gre previsoko, preveč hialuronske kisline je vbrizgala v lica, ki se prav tako dvignejo zelo visoko in zapolnijo majhno vdolbino, ki jo je vedno imela pod očmi. Vse to obrazu odvzame izraze, ki smo jih tako dobro poznali."

Jennifer Aniston

"Ne moremo trditi, da je ne bi prepoznali, a njenemu obrazu vseeno manjka harmonije in tako potrebne nežnosti. Seveda ima zelo izklesane poteze, zelo kvadratno in izstopajočo brado, vidike, ki se s starostjo poslabšajo in še vedno nekoliko bolj utrdijo obraz. Ker se je zatekla k injekcijam polnila proti gubam, bi bilo poleg tega zaradi ravnotežja potrebno, da se dotakne tudi spodnjega dela obraza, da ga zmehča. Današnji rezultat pa je obraz, ki je postal večji in nekoliko bolj moški."

Madeleine Stowe

"Verjetno je želela dvigniti kotičke ust, ki so bili povešeni, na koncu pa ima preveč otečeno zgornjo ustnico, ki ni prav nič skladna z njenimi potezami obraza, posledično pa je vsega videti "preveč". Zdravljenje povešenih kotičkov je zelo zapleteno: s pomočjo injekcij hialuronske kisline moraš uspeti prestaviti poteze obraza, in če te zanese, naneseš preveč, takrat skuša to uravnati in nastane problem."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Popolno nepopolna pričeska, ki mladostnim Francozinjam z obraza briše leta: Izgleda kul in jo lahko dosežete, ne da bi šli v salon

Preberite tudi: Izbrali smo 10 najlepših mini oblek za vroče in romantično poletje

Najbolj brano