Jennifer Lopez obudila kontroverzen trend ličenja iz 90-ih, ki je danes videti bolje kot kdajkoli prej

V devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bila Jennifer Lopez med prvimi, ki so začeli uporabljati svinčnik za oblikovanje ustnic, ki je danes eden izmed najbolj priljubljenih trendov ličenja.

Jennifer Lopez obudila kontroverzen trend ličenja iz 90-ih, ki je danes videti bolje kot kdajkoli prej - Foto: Instagram

Jennifer Lopez je bila v devetdesetih letih prejšnjega stoletja med prvimi dekleti, ki so na rdečo preprogo prinesla svinčnik za konturo ustnic. Zaradi oživitve estetike tega obdobja je ta način poudarjanja ustnic že nekaj let eden od najbolj priljubljenih trendov ličenja.

52-letna ameriška pevka in igralka, rojena v Portoriku, je svojo kariero začela prav na začetku tega desetletja. Zaslovela je kot plesalka, nato pa se je preusmerila v igralstvo. Leta 1997 je dobila glavno vlogo v filmu Selena o življenju pevke Selene Quintanilla Pérez, ki je bila umorjena pri 23 letih, s čimer je zaslovela in si prislužila nominacijo za najboljšo igralko na zlatih globusih. Sledila sta pustolovski grozljivka Anakonda in kriminalna drama Out Of Sight z Georgeom Clooneyjem. Desetletje je zaključila s svojim glasbenim prvencem, singlom If You Had My Love, in izdala svoj prvi album On the 6, ki je bil do danes prodan v 8 milijonih izvodov.

Ne spreglejte: 

Ko se je njena kariera razmahnila na mednarodni ravni, smo videli, da je uporabljala različne vrste črtala za ustnice, da bi vizualno povečala velikost svojih ustnic. Kot so narekovali glavni trendi tistega časa, je J.Lo obrisala obris ustnic z debelo rjavo črto v temnejšem odtenku šminke, ki je nato zapolnila sredino ustnic.

Ličila za ustnice, ki so se osredotočala na bleščeče in mat zemeljske tone, včasih pa tudi na rožnate odtenke, so spremljale tanke obrvi in veke, osvetljene s prosojnimi senčili za oči. Pri pričeskah so bili priljubljeni voluminozni čopki ali lasje, oblikovani z razpuščenimi prameni.

Obris ustnic Jennifer Lopez v različici 2022 

Najbolj priljubljenim rjavim odtenkom se zdaj pridružujejo živahni odtenki oranžne, vijolične, rdeče in rožnate barve. Ko Jenny iz bloka prevzame in oživi ta slog, se še vedno zanaša na barve, ki jih najbolje pozna, čeprav je res, da je linija zdaj mehkejša in zasenčena, ustnice pa so svetle, vendar ne pretirane. In tako se začne potovanje v preteklost...

Jennifer Lopez prisega na kožno barvo ustnic, na spodnji fotografiji pa je svojim ustnicam dodala malce mareličnega podtona in jih temneje obrobila. Tudi tokrat je videti čudovito!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite japonke, ti poletni čevlji so zadnja modna obsesija modnih deklet

Priporočamo tudi: Kako se poleti začititi pred soncem kot Maja Keuc - Amaya

Najbolj brano