Če s korektorjem ne morete prekritit podočnjakov in rdečice, poskusite to tehniko: Color Correcting vas bo navdušil

Ne glede na to, koliko se trudimo in koliko plasti podlage in korektorja nanesemo, včasih ne moremo prekriti podočnjakov ali mozolja pod kožo. Mi poznamo rešitev, ta pa se skriva v popolni teoriji barv.

Če s korektorjem ne morete prekritit podočnjakov in rdečice, poskusite to tehniko: Color Correcting vas bo navdušil - Foto: Profimedia

Tisti, ki imajo večino časa brezhibno polt, so se vseeno gotovo že srečali z dnevi, ko jim je sredi čela nastal mozolj, podočnjaki pa kažejo, da tisto noč, ali več dni zapored niso najbolje spali. Potem pa se zdi, da kljub našemu trudu naši običajni izdelki za ličenje, kot sta korektor in tekoči puder, nočejo sodelovati in ne prekrijejo ničesar, medtem ko je naša polt le bolj siva...

Pomoč pa vendarle obstaja, in sicer v obliki mini paletk ali paličic barvnih korektorjev, ki jih lahko uporabimo za določeno 'težavo', pa naj gre za hiperpigmentacijo, podočnjake ali mozolje.

Ne spreglejte:

Uvedite korekcijo barv ali Color Correcting, tehniko, ki nikakor ni nova, vendar se je pred kratkim ponovno pojavila kot najnovejši trend v ličenju. Morda ste na Instagramu videli hitre posnetke deklet, ki so bolj podobne zulujskim bojevnicam kot lepotnim blogerkam in si po čelu in licih spretno nanašajo odtenke zelene, vijolične in rdeče kreme, ali zvezdnic, kot je Chrissy Teigen, s svetlimi podočnjaki. Toda kako biti videti kot supermodel, potem ko si na obrazu naredite Picassov videz? Umetniki ličenja pravijo, da je to mogoče, vendar le "s pravimi orodji".

Color Correcting je namenjen vsem, ki imajo težave z neenakomernim tonom kože, pojasnjujejo srokovnjaki, ki priporočajo, da najprej analizirate barve svojega obraza. Ton kože se razlikuje glede na področje, kar pomeni, da bo vaše čelo morda potrebovalo nekaj svetlejšega odtenka, medtem ko bo vaša brada morda potrebovala manj rožnatega odtenka. Včasih bo težavo rešila prava podlaga, ko pa ne, posezite po korektorjih.

Čeprav je končni cilj brezhibna polt, je pomembno, da po korekciji dodate toplino s kančkom bronzerja. Vaša koža ni popolna, pravijo strokovnjaki, in tudi po popravljanju ne sme biti videti "lažna."

Kaj je barvna korekcija?

Ta tehnika ličenja služi nevtralizaciji podočnjakov, rdečice in hiperpigmentacije, ki jih ne moremo prekriti z običajnim korektorjem ali tekočim pudrom v barvi kože. Temelji na teoriji barv, tj. na barvno kolo, ki prikazuje komplementarne kontraste, kar pomeni, da nasprotne barve druga drugo nevtralizirajo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NARS Cosmetics (@narsissist)

Rdečica

Mozolje, akne, brazgotine, rozaceo in druga kožna obolenja, ki se kažejo z rdečico, je včasih težko prekriti s korektorjem kožne barve, zato ker je zeleni komplementarni kontrast rdeče barve, zeleni odtenek korektorja pomaga nevtralizirati rdečico.

Temni podočnjaki

Nevtraliziranje in nato prekrivanje temnih podočnjakov bo odvisno od njihovih tonov: vijoličaste podočnjake bo nevtralizirala rumena, modre oranžna, za rjavo pa lahko uporabite breskovo, oranžno ali rdečo, odvisno od tega, kako globok je odtenek.

Utrujena, siva koža

Če imate kožo, ki je videti siva in brez življenja, vam barvni korektorji lahko pomagajo tudi pri tem. Svetlopolti lahko polt posvetlijo s svetlo vijoličastim korektorjem, temnopolti pa za to uporabijo rumenega.

Kako izbrati pravi odtenek?

Najboljši način je zagotovo – s testiranjem. Svetlejšim barvnim korektorjem bodo pristajali svetlejši odtenki, temnejšim pa bolj intenzivni toni. Če niste prepričani, kateri odtenek je najboljši za vas, preizkusite 2 različna (na primer en odtenek korektorja pod enim očesom, drugega pod drugim), nanj nanesite običajen korektor v barvi kože in primerjajte.

Kako ga uporabiti?

Te kremne barvne korektorje lahko nanašamo s prsti, čopičem ali gobico in samo na predel, ki ga želimo nevtralizirati (na primer mozolj), saj bi bili drugje preveč vidni.

Če morate korektor nanesti na večjo površino, ga lahko zmešate s tekočim pudrom, da se bolje zlije s tenom. Ko nanesete barvni korektor, ga dobro vmasirajte, nato pa prekrijte z običajnim korektorjem ali tekočo podlago za kožni ton.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Nova francoska manikira: 8 ustvarjalnih in super kul načinov, ki na novo odkrijejo klasiko

Priporočamo tudi: Sarah Jessica Parker in njena hči Marion sta uskladili svoj videz za nakupovanje v popolnem udobju

Najbolj brano