"Baby boomer" nohti so nov trend manikire, ki ga boste želeli posnemati: To so najbolj elegantne in laskave manikire, ki jih lahko preizkusite to pomlad

18. 4. 2024
Baby boomer je najbolj elegantna in laskava različica francoske manikire in je tudi najbolj priljubljena oblika v kozmetičnih salonih. (foto: Profimedia)
Profimedia

Najbolj elegantna in laskava različica francoske manikire je tudi najbolj priljubljena oblika v kozmetičnih salonih.

Če ste se pred kratkim naročili v svojem salonu in ste na Pinterestu iskali navdih za svojo novo manikiro, obstaja 100-odstotna verjetnost, da ste naleteli na baby boomer nohte - pravzaprav fotografije tega stila manikire verjetno predstavljajo večino vaše table na Pinterestu. In če še ne veste, o čem govorimo, se vam morda ob besedi "french faded manikira" prikaže podoba tega sloga oblikovanja nohtov, ki je velik hit na TikToku in v katerega se je že zaljubila generacija Z.

Ne spreglejte:

Toda zakaj je tako uspešna? Pravzaprav ni nič novega, vendar sta morda kljub vsemu prav ta dva dejavnika tista, ki pomagata baby boomer nohtom, da se uvrstijo med favorite generacije na pol poti med običajnimi trendi in najbolj vročimi novimi trendi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝙏𝙤𝙢 𝘽𝙖𝙘𝙝𝙞𝙠 Nails (@tombachik)

Katere barve so uporabljene?

Tradicionalno se uporabljajo enake barve kot pri tradicionalni francoski manikiri: bela barva in nekaj različic nude ali pudrasto rožnate barve. Nekateri pravijo, da je ta slog manikire dobil ime po istoimenski generaciji, rojeni po drugi svetovni vojni (med letoma 1946 in 1964), saj so bile te barve takrat najbolj priljubljene. To seveda ne pomeni, da jih ni mogoče narediti v toliko odtenkih, kolikor je barv v kromatični paleti. Še več, če v iskalnik Instagrama vpišete #babyboomer, jih boste našli v otroški modri in nežni breskvi (barva leta po mnenju Pantona in tudi jasna favoritinja za manikiro to pomlad-poletje 2024). Kakor koli že, klasična različica je še vedno najbolj iskana zaradi svoje vsestranskosti, elegance in najboljšega dela: kako dolgo zdrži nedotaknjena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🇫🇷 Madame K beauty 84 - NAILS (@madamekbeauty)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLUSH MY NAILS (@blushmynails)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLUSH MY NAILS (@blushmynails)

Kako dolgo zdržijo nepoškodovani?

Majhno razkritje v prejšnjem razdelku je že napovedalo, da je trajanje te manikire ena od njenih močnih točk. Ker gre za obliko, ki jo sestavlja zelo mehko zabrisovanje od konca nohta proti sredini nohta, z osnovo v tonu, ki je čim bolj podoben tonu naše matrice, bomo dosegli, da rast ne bo preveč opazna ne pri korenu ne pri konici (za razliko od francoske manikire lahko pri baby boomer manikiri noht raste, pri čemer lunula ne ostane izpostavljena). Druga prednost je, da se prilagodi vsem možnim dolžinam, oblikam in odtenkom kože. Več si preprosto ne morete želeti.

Kako se naredijo?

Ta umetnost nohtov se večinoma izvaja z akrilom, čeprav jih lahko najdete tudi v gelski različici in v redkih primerih (oziroma v nekaterih kozmetičnih centrih pri strokovnjakih z veliko spretnosti in potrpežljivosti) tudi s polpermanentnim lakom za nohte. Tehnika je preprosta: na prosti rob nohta nanesite majhno količino belega akrila, nato ga z gibi navzgor prelijte proti sredini nohta in postopek ponovite v obratni smeri z rožnatim akrilom. Potem so možnosti neskončne: satenast, mat ali bleščeč, z nalepkami ali tridimenzionalnimi detajli. V vsakem primeru je to znak, na katerega ste čakali, da ste odhiteli k svoji zaupanja vredni manikerki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Online nail classes • Anastasia Luksha • Milton (@nailcou)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Isabela | Unhas em Fortaleza (@isaoliveiraunhas)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Najljubša maskara Kendall Jenner stane le 15 €: Na TikToku pokazala, kako do polnejših in gostejših trepalnic

Priporočamo tudi: Ženska se začne starati, ko v svojem vedenju spremeni tri stvari

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik