TA (domači) recept za sončne opekline je letos postal viralen!

To pa zato, ker so množice zdaj prepričane, da je veliiiiiiko bolj učinkovito od jogurta, aloe vere in vse ostalih pripomočkov, ki smo jih uporabljali do zdaj!

Lepota, 20. 7. 2018
TA (domači) recept za sončne opekline je letos postal viralen! - Foto: Profimedia

Kot prvo, naj poudarimo, da ja nastavljanje soncu, predvsem opoldanskemu, izredno škodljivo za vašo kožo, zato pred vsakim sončenjem poskrbite za kremo z zaščitnim faktorjem, klobuk, bodite pozorne pa tudi na to, da boste preko dne popili dovolj vode.

Pena za britje

Sliši se nenavadno, pa vendar je zaokrožila objava o nenavadnem načinu, kako lajšati sončne opekline. Pena za britje, natančneje tista z mentolom, naj bi omilila pekoč občutek in zmanjšala rdečico.

Po mnenju dermatologov ni v tem početju nič škodljivega, vlažilne učinkovine in mentol naj bi dejansko lajšali pekoč občutek in pomirili kožo. 

Preverjeni recepti

Če vam packanje z brivsko peno ni najbolj po godu, pa imate na voljo še nekaj taktik in domačih nasvetov, kako pomiriti kožo po preveliki dozi sonca.

  • Soda bikarbona

V kad z mlačno vodo nasujte nekaj žličk sode bikarbone, kar bo omililo srbenje in vnetje. Podoben učinek ima tudi jabolčni kis.

  • Ledeni obkladek

Ne pozabite na moč dobrega starega zamrznjenega graha - vrečko ovijte v krpo in položite na prizadeta mesta.

  • Poglejte v kuhinjo

Preseneči boste, koliko stvari iz hladilnika vam lahko pomagajo: mleko, jogurt, celo solata - vse to vsebuje pomirjujoče učinkovine, če jih pravilno nanesete na poškodovano kožo.

Fotografije: Profimedia 

Pripravila: M.B. 

Preberite še: Ko se boste poskusili obriti S TEM, ne boste nikoli več poskusili nič drugega!

Priporočamo tudi: Stilski triki: TAKO v poletnih dneh preprečite znojenje!

Najbolj brano