Neverjetno: parfum smo do zdaj nanašali napačno!

Ne glede na to, ali imate svoj značilni vonj ali nenehno preizkušate kaj novega, cilj je enak: da bi vaš parfum dišal ves dan.

Lepota, 17. 10. 2017

Neverjetno: parfum smo do zdaj nanašali napačno!

Da ta cilj dosežete, zjutraj na zapestje nanesete dodatno kapljico parfuma ali stopite še skozi tretji in četrti oblak priljubljene dišave, vendar brez uspeha. Zdaj, v poletnih mesecih, je pravi čas, da izveste, kako se zjutraj nadišaviti.

1. Lasje

Namesto da parfum nanesete na lase (alkohol jih izsuši), ga poškropite po krtači, nato pa se z njo počešite, da bo vonj nežneje in enakomerneje razpršen.

2. Za ušesi

Podobno kot vaše zapestje je predel za ušesom obravnavan kot 'impulzna točka', kjer so žile najbližje koži, ter tako ustvarijo več toplote in okrepijo vonj. 

Če nosite nakit, je to odlična alternativa parfumiranja vratu, saj lahko parfum nakit poškoduje.

3. Hrbet

Med parfumiranjem pustite, da nekaj kapljic parfuma steče po hrbtu. Vaši naravni gibi bodo bolj subtilno razpršili vonj po zraku.

4. Notranji del komolca

Še ena 'impulzna točka', malce odmaknjena alternativa zapestja. Če želite povečati intenzivnost vonja, pred nanašanjem parfuma roke navlažite.

5. Za koleni

Toplota se dviga, zato je smiselno, da parfum nanesete na spodnji del telesa, tako se bo vonj skozi dan dvigal.

P. S.: Čeprav se vam morda zdi naravno, da zapestji, potem ko nanesete parfum, podrgnete drugo ob drugega, je to ena od največjih napak, saj s tem zmanjšate intenzivnost in obstojnost parfuma.

Priipravila Manca Pogačar
Fotografija: profimedia

Preberi še: Kako prepoznati znake izgorelosti?

Priporočamo tudi: 10+ modnih oprav, ki jih boste želeli kopirati (FOTO)

Najbolj brano