Skrivnosti lepotnih strokovnjakov: LIČENJE

Najboljši med najboljšimi lepotnimi strokovnjaki z vsega sveta, mojstri ličenja, pričesk in manikire, so za Elle izdali lepotne nasvete, trike in tudi skrivnosti. Najprej smo se posvetili lasem, zdaj pa je na vrsti ličenje.

Lepota, 18. 9. 2012
Skrivnosti lepotnih strokovnjakov: LIČENJE - Foto: Imaxtree, Shutterstock.com

Ušpičite in očistite konico črtala za oči ...
Konico črtala za oči na trdi podlagi podrgnite po papirnatem robčku.

Odstranite madeže ličil s tkanine ...
Posnemajte hitro kemično čiščenje. Na brisačo nanesite nekaj kapljic čistila za čopiče in narahlo drgnite po madežu, dokler ne izgine.

Da ustavite sprijemanje maskare ...
Na trepalnice nanesite poljubno število slojev maskare, nato jih ščetkajte od korenin do konic in v vse smeri. Kosmič vate prepojite z odstranjevalcem ličil, ki naj ne vsebuje olja, in nežno obrišite konice trepalnic. Tako se boste znebili grudic in poudarili konice.

Za brezmadežno črtalo za oči ...
Na rob veke prilepite medicinski obliž v traku in nad njegovim robom potegnite črto s črtalom. Lahko ga nalepite na spodnjo in zgornjo mejo črte, ki jo želite ustvariti, in zapolnite srednji del, kot bi šlo za šablono. Da ne bo lepilo premočno, priporočamo, da lepilni trak prilepite na roko in tako oslabite njegovo lepilno moč, preden se lotite lepljenja na veko. V nasprotnem primeru bi lahko odstranjevanje traku premočno povleklo tanko kožo okoli oči. Pri uporabi tekočega črtala za oči poskrbite, da se bo črta dobro posušila, preden odstranite lepilni trak.

Bleščice odstranite ...
Z lepilnim trakom, ki ga ovijete okoli kazalca, nežno zavrtite prst in s kože poberite bleščice, ne da bi jo povlekli.

Za naravni videz ...
Na obraz nanesite tekoči puder, pri tem pa izpustite izbočeni del ličnic (ovalni del ob straneh, ki se proti ušesom zoži). Po končanem nanosu rahlo zabrišite robove, da jih ne bo opaziti. Neobarvani predeli bodo naravno izstopili in nežno poudarili skladnost obraza. Lica bodo osenčena z vašo naravno barvo, kar bo obrazu nadelo ljubko svežino.

Za nežno polne ustnice ...
Na osrednji del ustnic nanesite kap­ljico olja poprove mete, kar bo v trenutku ustvarilo polnost. To je odlično nadomestilo za neprijetne in zbadajoče izdelke za večji volumen ustnic. Na koncu nanesite svetlo bleščilo.

Proti razpokanim ustnicam pred nanosom šminke ...
Na ustnice nanesite piling za obraz in jih nežno zdrgnite, da odstranite luskasto in suho kožo. Ustnice nato splaknite z vodo in nanesite mazilo za ustnice.

Za privlačne mat ustnice ...
Obrobite jih s črtalom in nanesite šminko, nato pa s čopičem narahlo nanesite še senčilo za oči ali ličnice v enakem odtenku. To bo dalo ustnicam žametno matiran videz.

Za spodrsljaje pri senčenju oči ...
Namesto odstranjevalca ličil za oči uporabite kosem vate, na katerega ste nanesli nekaj tekočega pudra, na rahlo ga povaljajte po veki. To bo ustvarilo čisto in nevtralno osnovo za ponovni nanos senčila.

Prevedla Živa M. Brecelj

Najbolj brano