Sestavine v izdelkih za nego kože in ličenje, ki se jim je dobro izogniti!

Kako dobro poznate sestavine v svoji kozmetiki? 

Lepota, 24. 8. 2017

Sestavine v izdelkih za nego kože in ličenje, ki se jim je dobro izogniti!

Izbira kozmetičnih izdelkov se je v zadnjem desetletju podvojila, če ne celo potrojila. Vsak proizvajalec obljublja najboljše rezultate in najbolj kakovostne sestavine. Pa je res tako?

Na spodnjem seznamu preverite, katerim kozmetičnim sestavinam se je bolje izogniti (predvsem če imate občutljivo kožo).

Silikoni

Čeprav silikoni dajo koži občutek mehkobe in svilenosti, imajo tudi negativne lastnosti. Na koži ustvarijo vodoodbojen sloj in ne vsebujejo hranilnih sestavin. Silikoni niso okolju prijazni, saj je njihova razgradnja zelo počasna.

Mineralna olja

Tako kot silikoni mineralna olja ustvarijo plast na koži, ki maši pore, zato koža težko diha. Pogosto se uporabljajo v medicinskih kremah za zaščito kože in njeno regeneracijo.

Umetna barvila

Umetna barvila se uporabljajo za barvanje izdelkov, tako da jih je mogoče zlahka razlikovati in poudariti njihov koncept. A barvila lahko povzročajo alergije.

Parabeni

Skupno ime 'parabeni' se nanaša na veliko kemičnih snovi, ki imajo protimikrobni, fungicidni učinek. Pogosto se uporabljajo kot konzervansi za kozmetiko, ki preprečujejo razvoj uničujočih bakterij v izdelkih. Nekateri parabeni so predmet polemik, saj lahko sprožijo alergije ali imajo proestrogenski učinek, ki moti hormonsko ravnovesje v telesu.

Vir: Blagovna znamka CD
Fotografija: Unsplash.com/Freestocks.org

Preberite še: Ko greste naslednjič h kozmetičarki, jo obvezno vprašajte TOLE!

Priporočamo tudi: Louise L. Hay: 15 čudovitih misli za lepši dan

Najbolj brano