Prvo srečanje z LUMEO

Ko sem v roke dobila paket, v katerem se je skrivala Lumea, sem bila že na prvi pogled prijetno presenečena. Paket je bil priročno majhen.

Promocijsko sporočilo, 25. 4. 2013
Prvo srečanje z LUMEO

S paketom sem odhitela domov, saj sem ga želela čim prej odpreti. V njem sem presenečena odkrila lahek aparat, ki se je popolnoma prilegal moji roki.

S pomočjo interaktivnega vprašalnika preverite, če je uporaba Lumee primerna za vaš tip kože in dlačic.

Zaradi predsodkov glede laserskih postopkov sem bila pred prvo uporabo malo prestrašena, a nato sem se lotila prebiranja navodil za uporabo, ki so mi razkrila, da Lumea nima čisto nič skupnega z laserskimi postopki. Deluje namreč na podlagi tehnologije IPL. 

Tehnologija intenzivne utripajoče svetlobe IPL deluje na korenine dlačic, pri čemer melanin, rjavi pigment v dlačnih mešičkih, samo v fazi rasti absorbira svetlobno energijo in jo pretvori v toplotno, kar vodi do uničenja dlačne korenine. Dlačice tako preidejo v fazo mirovanja in izpadejo. S pravilno uporabo ni nobene nevarnosti, da bi si kakorkoli poškodovala kožo.

Hitro sem ugotovila, da je Lumeo zelo preprosto uporabljati. Začutila sem malo toplote, a se ta nikakor ne more primerjati z nelagodjem, ki ga povzroča depilator. Za vsako nogo sem porabila približno 12, za bikini predel in pod pazduho pa le nekaj minut. Pri odstranjevanju dlak pod pazduho si pomagajte z ogledalom. Komaj že čakam, da vidim, kakšni bodo rezultati, več o mojem enomesečnem "druženju" z Lumeo pa čez 14 dni.

Besedilo: Meta Kač

Najbolj brano