Lepota Promocijsko sporočilo

To je izdelek proti staranju kože, ki dosega rezultate estetskih posegov

22. 11. 2022
To je izdelek proti staranju kože, ki dosega rezultate estetskih posegov (foto: Vichy)
Vichy

Staranje je naravno, pa vendar še vedno buri duhove, sploh ko govorimo o koži. Nihče si ne želi izgubiti njene prožnosti, napetosti in sijaja, zato se predvsem ženske odločamo za tretmaje in nego, ki bodo to preprečili. Če še niste našle svoje idealne rešitve (pa tudi če ste jo), morate spoznati ta negovalni izdelek, ki je zasnovan na najpomembnejši beljakovini v našem telesu – kolagenu.

Če ste se do zdaj vsaj malo poigravale z mislijo o pomlajevanju ali upočasnitvi staranja, ste gotovo že ozavestile, da je kolagen tisti, od česar je najbolj odvisno, kako se boste starale. Starale se seveda boste, a če sprejmete prave odločitve, povezane s kolagenom, je vaše staranje lahko upočasnjeno in komaj opazno. 

To glavno beljakovino v telesu, ki je prisotna tako rekoč povsod – 
v kosteh, črevesju, vezivnih tkivih in mišicah – telo proizvaja vsak dan, vendar se njegova proizvodnja s starostjo upočasni. Lahko pa vsekakor vplivamo na posledice njegove izgube na koži z zelo preprostimi odločitvami, povezanimi z vsakodnevno nego kože. V negi kože se je namreč zgodila revolucija – razvile so se formule, ki dosegajo rezultate estetskih tretmajev in preoblikujejo konture obraza. In glavni ključ za to se skriva v kolagenu.

Zaradi kolagena je koža čvrsta

Tako kot kolagen tvori mišice v telesu, tako daje koži prožnost in čvrstost. Skupaj z elastinom in drugimi beljakovinami, imenovanimi glikoproteini, kolagen tvori mrežo, iz katere je sestavljena koža, in ji zagotavlja tonus, odpornost in čvrstost.

Od poznih 20. in zgodnjih 30. let koža vsako leto izgubi približno 1 % kolagena. Sinteza kolagena iz fibroblastov je zmanjšana, kar povzroči izgubo elastičnosti, čvrstosti in prožnosti kože. Izgubo kolagena lahko še pospešijo dejavniki, kot so fotostaranje, onesnaženje, kajenje in prehrana.

V vednost: pri 80 letih naša koža proizvaja 75 % manj kolagena kot pri 20 letih.

Ko izgubljamo kolagen, ki ohranja strukturo kože, začne naš obraz kazati znake staranja: koža je tanjša in neelastična, pojavijo se gubice in gube, obraz počasi izgublja tonus, konture postanejo manj izrazite, lica se povesijo ... 

Kolagen je mogoče obnoviti znotraj in zunaj

# s prehrano in zaščito pred soncem

Prosti radikali in glikacija (biološki proces, s katerim se molekule sladkorja pritrdijo na kolagen) lahko škodujejo kolagenu, saj se obstoječa kolagenska vlakna strdijo in združijo. Ultravijolični žarki pa celo spodbujajo encime, ki razgrajujejo kolagen (matriksine). Tako je vse več dokazov, da lahko kolagen v koži obnovimo ali vsaj upočasnimo njegovo izgubo ali uničenje z zdravim prehranjevanjem (predvsem z manj sladkorja) in izogibanjem prekomernemu izpostavljanju soncu

# z estetskimi tretmaji in posegi

Dejstvo, da naša koža sama spodbudi tvorbo kolagena po poškodbi, da bi obnovila poškodovano področje, je vplivalo na razvoj estetskih posegov, ki temeljijo na mikropoškodbah kože, kot sta microneedling in mezoterapija. Vsem so nam že bolj ali manj tudi znane naprave, ki temeljijo na terapiji ultrazvočnih valov, s katerimi se spodbuja tvorba kolagena v globljih plasteh kože. Poznamo tudi tretmaje, zasnovane na radiofrekvenčni tehnologiji, ki vpliva na procese v dermisu in povzroči tvorbo novega kolagena, ter naprave, ki na koži z drobnimi iglicami povzročijo mikropoškodbe, s čimer se sproži tvorba kolagena v koži. 

Dobro je vedeti: skrbna nega kože s primernimi vlažilnimi in hranljivimi izdelki je tudi po kateremkoli estetskem tretmaju ali posegu še kako pomembna!
# z izjemnimi kozmetičnimi izdelki za nego kože

Predvsem pa so nam na voljo vse bolj inovativni kozmetični izdelki, ki se resno približujejo konceptu estetske medicine. Z delovanjem izjemnih sestavin posnemajo rezultate neinvazivnih tretmajev proti staranju, zlasti tistih, ki spodbujajo proizvodnjo kolagena, in tako progresivno odpravljajo znake staranja. Nega kože, ki ščiti kolagen, ima tudi dvojni učinek: ščiti obstoječi kolagen v koži in hkrati spodbuja nastajanje dodatnega kolagena. Rezultati tovrstne nege, kot je nega z novo generacijo izdelkov Vichy, so glede na klinične teste taki, da jih je resnično mogoče primerjati z učinkom obraznega liftinga in drugimi posegi pomlajevanja.

Dnevna nega Liftactiv Collagen Specialist z novo izboljšano formulo zdaj vsebuje trikrat več prokolagenskih peptidov v primerjavi s prejšnjo formulo – za trikrat večjo raven kolagena v koži. Ta nega je tako priporočljiva za ženske, ki iščejo močan učinek proti staranju, da bi odpravile vse znake zmanjšanja ravni kolagena v koži, kot so gube, ohlapnost kože, izguba čvrstosti, tonusa in sijaja.

Navdihnili so jo prav neinvazivni estetski posegi, katerih glavni cilj je spodbuditi nastajanje kolagena v koži, in je lahko njihovo nadomestilo, odlična pa je tudi za vse, ki te posege izvajate, da lahko ohranite enake rezultate.

Rezultati dnevne nege Liftactiv Collagen Specialist, ki navdušujejo: klinična študija na 58 ženskah je pokazala, da je 96 % žensk opazilo zmanjšanje gub, 77 % žensk meni, da je koža bolj čvrsta, 87 % žensk pa meni, da je koža bolj gladka.