Predanost lepi koži

»Lepa koža ni čudež, je zgolj predanost,« pravi Erno Laszlo.

Lepota, 13. 1. 2014
Predanost lepi koži - Foto: promocijski materijal, profimedia

Ameriška blagovna znamka Erno Laszlo, ki s svojim revolucionarnim pristopom že od tridesetih let prejšnjega stoletja skrbi za lepoto hollywodskih zvezdnic, je zdaj na voljo tudi v Sloveniji. Nihče ni tako tesno povezan s hollywodsko lepoto, kot je bil prav dr. Erno Laszlo, revolucionar in pionir na področju sodobne nege kože, ki si je v času svojega življenja pridobil zaupanje in ugled, zato je veliko lepotic tedanjega časa iskalo nasvete pri njem.

Svojo kožo so mu med drugim zaupale Marilyn Monroe, Audrey Hepburn in Jacqueline Kennedy Onassis. Njegovi napredni viziji preproste, a učinkovite nege kože in inovativnim izdelkom še danes sledijo številna zveneča hollywodska imena, kot sta Brad Pitt in Angelina Jolie, medtem ko je mladi Justin Bieber zvest uporabnik izredne obarvane kreme Shake-it, ki niti pod najbolj vročimi odrskimi reflektorji sijaju ne dovoli na kožo.

Kdo je bil torej Erno Laszlo?

Začetnik sodobne nege kože. Tako rekoč vsi današnji izdelki za kožo, tako kot tudi različne filozofije nege, so povezane s tem madžarskim vizionarjem in njegovo istoimensko blagovno znamko. Njegove formulacije so bile tako napredne, da so še danes ostale nespremenjene.

Botanične sestavine, sadne kisline in esencialne maščobne kisline najdemo v številnih sodobnih izdelkih znamke Erno Laszlo. Že na začetku svoje poti je kot mladi dermatolog povzročil pravo razburjenje, ko je od svojih pacientov, med katerimi je bila tudi tedanja madžarska princesa, zahteval, da si obraz čistijo z vodo in milom namesto s hladni mi kremami, priljubljenimi v tistem času. Dr. Laszlo je bil znan po tem, da je bil do svojih klientov neizprosen in neposreden.

Ko je ugotovil, da Ava Gardner ne spoštuje njegovih navodil, jo je okaral in pripomnil, da mu njena koža govori resnico. Zavrnil je, da bi jo negoval, dokler ne bo spoštovala predpisanega rituala. In prav čiščenje kože je predpogoj za lepo kožo. Njegov TimelessSkin System je pravi recept za čisto in zdravo kožo, gre namreč za nego v več korakih (čiščenje, toniranje, vlaženje, zaključek), ki jo izvedete dvakrat na dan in svoji koži tako zagotovite vrsto blagodejnih učinkov, ki se prepletajo in dopolnjujejo med seboj.

Kronski dosežek dr. Erna Laszla pa je zagotovo Phormula 3-9, linija specializiranih izdelkov z neprimerljivo sposobnostjo obnove in okrepitve odpornosti kože. 50 let raziskav in razvoja jo je danes tako izpopolnilo, da lahko s pomočjo izredno napredne formule obnovi kožo, ki so ji način življenja in stresni dejavniki iz okolja prizadejali škodo, ji odvzeli sijaj ter jo izsušili.

Ko smo na predstavitvi linije Erno Laszlo v Sloveniji gospo Patricio Schuffenhauer, direktorico marketinga, povprašali, zakaj njena koža tako sije, je iz torbice potegnila prav obnovitveni balzam Phormula 3-9.

In štitut Erno Laszlo

Najprej je inštitut deloval od leta 1939 na Manhattnu na Peti aveniji. Pomenil je revolucijo za kozmetično industrijo, saj je bil prvi inštitut, na katerem so izvajali individualizirane nege. Člani so lahko postali samo pripadniki newyorške elite in elite iz drugih držav sveta. Novi člani so se lahko pridružili samo, če so dobili priporočilo vsaj dveh članov kluba.

Do leta 1954 je bilo članstvo zamrznjeno na 25 tisoč oseb. Inštitut je svoja vrata ponovno odprl jeseni 2012, še vedno pa sledi načelom Dr. Laszla in spoštuje njegovo filozofijo. Ustvarja in izvaja najbolj inovativne in individualizirane nege ter vsakomur ponuja možnost, da ima lepo in zdravo kožo ter sijoč Laszlo videz

Ritual Erno Laszlo

V srcu vsakega rituala Erno Laszlo je znamenita tehnika umivanja z vodo, ki napne in omehča kožo ter pospeši vpijanje vlažilnikov. Na kožo najprej nanesemo čistilo olje, nato revolucionarno milo Sea Mud Deep Cleansing (z njim kožo podrgnemo in očistimo ali pa ga najprej nanesemo na roke), sledi 20 pljuskov z vročo 'negovalno vodo' (vodo natočite v umivalno skledo) ter deset splakovanj z mlačno tekočo vodo.

Tako odstranimo strupe in pospešimo obnovo celic ter sintezo kolagena. Koža je čista, osvežena in sijoča..

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri