Instagram filtri v resničnosti (napotki, kako ustvariti izgled iz fotografije)

Instagramski filtri vsako fotografijo pretvorijo v čudovit prizor iz sanj. A tudi v živo ste lahko videti tako očarljivo kot na svoji profilni fotografiji.

Lepota, 17. 3. 2015
Instagram filtri v resničnosti (napotki, kako ustvariti izgled iz fotografije) - Foto: Profimedia, promo, Imaxtree

Filter: Rise

Rdeči madeži in mozolji pod mehkim rumeno zelenkastim tonom tega filtra v trenutku izginejo. Seveda je veliko lažje upravljati izbrani filter kot biti vešč v nanašanju pravega korektorja.

Naj vas ne ustraši zelen odtenek, ki ga imajo ti kremni korektorji. Po nanosu na kožo bo zelena barva nevtralizirala rdečico mozoljev in razpokanih kapilar. Seveda je treba čez obvezno nanesti korektor v barvi kože oziroma tekočo podlago.

Filter: Hudson

Če je slaba fotografija vaš obraz spremenila v porumenelo različico, bo prav ta filter s svojimi hladnimi toni nevtraliziral nezaželeno zlatenično barvo.

Ste si kdaj želeli, da bi se svetlikali kot vampir iz trilogije Twilight? Ustvarite ten kože, ki bo videti kot mesečina. Uporabite nevtralne, brezbarvne (bele) in lahke pudre z žametnim končnim učinkom.

Filter: Walden

Ta filter nima le sposobnosti, da vaš obraz spremeni v najbolj svežo različico, ima tudi čudežno moč 'radiranja' drobnih gubic in razširjenih por. Idealen je za fotografije, posnete pod grobimi in močnimi lučmi.

Serumi za glajenje kože in tisti za oženje por bodo kožo na obrazu spremenili v plišasto površino. Pomemben podatek je tudi, da učinek ni zgolj trenuten. Če jih boste uporabljali redno, bo kmalu nastopil čas, ko boste pod fotografijo lahko končno spet napisali #nofilter.

Filter: Kelvin

Kdo še ima čas in 'pamet', da ves dan na plaži lovi sončne žarke? S pomočjo tega filtra potrebujete le eno sekundo in spremenili se boste v zagorelo boginjo. Zamislite si, da ste pravkar prišli z Ibize.

Izberite bronzerje, ki v svoji barvni paleti vsebujejo več različnih odtenkov (rjavega, rdečega in zlatega). Z njimi boste najlažje ustvarili najbolj naravno zagorelo polt in jo pocrkljali z ravno prav zlatega sijaja. V zimskem času posezite po bronzerjih, ki bodo ob hladnih modrikastih barvah delovali čim bolj naravno in ki v svoji paleti ne vsebujejo zlate.

Filter: Valencia

Fotografija je videti, kot bi jo posneli pod zlatimi žarki kalifornijskega sonca ... no, španskega. Vaš obraz je slika in priložnost za zdrav in svež videz brez primere.

Osvetljevalci, osvetljevalci, osvetljevalci. Izberite tiste z najbolj finimi kremastimi teksturami, nevtralnih, a vseeno toplih odtenkov (nekaj zlate barve je dovoljene), in uživali boste v subtilnem sijočem videzu. Nanesite ga na vrh ličnic in nadaljujte vse do senc.

Prevedla in priredila: Petra Windschnurer

Fotografija: Profimedia

Najbolj brano