Foto: Poletna kita v petih minutah

Sally Brooks, mednarodna umetniška direktorica znamke NIVEA HAIR, predstavlja pričeske letošnjega poletja, ki zagotavljajo vrhunski videz tako na plaži kot v poletnem mestnem vrvežu. Z nekaj namigi in prikazom ureditve pričeske jim boste kos tudi pred domačim ogledalom.

Lepota, 14. 6. 2012
Za takšen končni rezultat sledite naslednjim osmim korakom ... (foto: NIVEA)

Za takšen končni rezultat sledite naslednjim osmim korakom ...

"Kot po navadi je tudi v tej sezoni glavni trend kita, ki lepo upodobi igriv in sproščen občutek poletja. Ta izjemno preprosta pričeska je primerna za srednje dolge ali dolge lase in tako za goste kot tanke lase. Zlahka jo lahko oblikujete sami doma – samo sledite korak za korakom mojim preprostim navodilom za oblikovanje te poletne pričeske," pravi Brooksova.

Kako ustvariti poletno kito?
Najprej naredite prečko na sredini. Nato oddelite lase približno dva centimetra od roba lasišča od prečke proti ušesu na sprednji strani in enak pramen na zadnji strani glave. Tako dobite štiri pramene, ki jih lahko spnete na stran za kasnejše oblikovanje.

Natupirajte lase na temenu za mehak volumen in občutek sproščenosti. Lase spnite v konjski rep nizko na zatilju. Spnite ga z elastičnim trakom in zavihajte konice v rep.

Namig: Ta pričeska je še posebej primerna za zelo dolge lase, saj jih boste tako lažje pritrdili in oblikovali.

Preostale pramene las spletite v kite – pri tem je bistveno le, da med spletanjem lase jemljete od spodaj. Lase nad repom razmaknite in zavihajte rep navzgor in skozi vrzel, tako da boste vse lase spodvihali navznoter in ustvarili lepo figo. Nato združite vse kite in jih vstavite v figo.

Namig: Če želite bolj večeren videz, pričesko dopolnite s cvetovi ali sponkami.

Podarjamo lak NIVEA Diamond Gloss
Pričesko učvrstite z lasnicami in z NIVEA Diamond Gloss lakom za lase, ki ga podarjamo. Vse, kar morate storiti, je, da nam do nedelje, 17. junija, ob 12.00 na naslov elle.si@adriamedia.si pošljete svoje kontaktne podatke in davčno številko, mi pa bomo izvedli žreb in nagrajenkam sporočili dobre novice.

Foto: NIVEA

Najbolj brano