To so oblikovalci las, s katerimi ustvarite kodre kot pri frizerju

Včasih je bilo iz udobja svojega doma skoraj nemogoče ustvariti pričeske, ki so se lahko kosale s tistimi, ustvarjenimi v frizerskemu salonu. Dandanes je na srečo raznolike ponudbe različnih blagovnih znamk to lažje dosegljivo. Ravno zato smo spodaj ustvarili seznam top 5 pripomočkov, s katerimi dosežete valovit videz las.

To so oblikovalci las, s katerimi ustvarite kodre kot pri frizerju - Foto: Instagram /@selenagomez

Kljub temu da živimo v svetu, kjer imamo na voljo več kot preveč različnih pripomočkov za lase, je iskanje prav takšnega, ki ustreza določenemu tipu in dolžini las, izjemno zapleteno. Pri iskanju moramo biti namreč pozorni na vse možne dejavnike - so naši lasje tanki ali bolj močni, kodrasti ali ravni, dolgi ali kratki in najbolj pomembno, ali so zdravi? Oblikovalci las namreč pogosto pripomorejo k hitrejšemu uničenju naših konic, zaradi česar je predvsem pomembno, da jih ne uporabljamo vsak dan, pred uporabo pa poskrbimo za zaščito pred vročino. Poleg tega je izjemno zapleteno najti pripomoček, ki poskrbi za lep kodrast videz las. Tega lahko dosežemo z likalnikom, kodralnikom, sušilno krtačo za lase ter celo z naravnim kodranjem las čez noč. 

Za perfektno fen frizuro - Revlon Volumizer oblikovalec las

Medtem ko je Revlonova krtača Volumizer vrata sveta ugledala že v letu 2016, pa je na slovenskim trgu svojo slavo požela šele po letu 2020. Sušilec je namreč postal nepogrešljiv del marsikatere rutine, saj poskrbi za lepo privihanje konic s čudovitim volumnom pri koreninah las. Krtača je sicer namenjena sušenju las, pa vendar jo je priporočljivo uporabiti, ko si lase že malo posušite z navadnim sušilcem za lase. Za piko na i nato uporabite Revlonov oblikovalec las in poskrbite za fen frizuro, kot od frizerja. Krtača enakomerno porazdeli toploto in z najlonskimi ščetinami poskrbi za nežno razčesavanje ter glajenje las. Pred nakupom je potrebno vedeti, da je ovalna krtača kar velika, zaradi česar je ta verzija bolj primerna za daljše lase. Pri Revlonu so zaradi tega našli rešitev in ustvarili tudi manjšo - bolj primerno za kratke lase. 

Mimovrste, Revlon Volumizer, 51,89 €

Vse v enem - Dyon Airwrap Complete Fuchsia oblikovalnik las

Dyson Airwrap je oblikovalec pričeske, ki vsebuje vse potrebne pripomočke za salonsko frizuro. Ima namreč 6 nastavkov za oblikovanje las - od preprostega sušilnika za lase, do krtače za glajenje in kodranje las. Sprva je mišljeno, da si mokre lase posušite z nastavkom za preprosto sušenje las. Potem ko so lasje le še vlažni, se po izbiri lotite urejanja pričeske. Za to lahko izberete nastavek Airwrap, ki s pomočjo zraka pritegne in ovije vaše lase. Lase torej brez vaše pomoči pritegne k nastavku, ter jih nato s pomočjo aerodinamičnega pojava, imenovanega učinek Coanda, skodra. Poleg tega nastavka sta v paketu tudi okrogla ter navadna krtača za glajenje las, s katerima lahko posnemate tehniko sušenja, ki jo sicer uporabljajo frizerji.

BigBang, Dyson Airwrap, 549,99 €

Pametni sistem kodranja - Philipsov MoistureProtect samodejni kodralnik las

Če ste naveličani nenehnega kodranja las s kodralnikom ali likalnikom, kjer moraš skrbno ločiti pramene las, da sploh dosežeš kakšen učinek, potem je Philipsov kodralnik odlična rešitev. Lase ustavite v kodralnik las, ki jih nato sam ovije okoli keramične cevke za kodranje. Ta je obogatena s keratinom, zaradi česar povzroči gladko drsenje in zaščito med oblikovanjem. Pametni senzor kodralnika uspe tudi začasno zaustaviti napravo, če zazna, da ste ustavili prevelik šop las ali pa ste jih ustavili nepravilno. Prednost kodralnika je, da pri ustvarjanju pričeske ne potrebujete veliko pomoči z rokami, saj svoje delo opravi sam.

BigBang, Philips samodejni kodralnik za lase, 169,99 €

Brez vročinsko kodranje las - naravno kodranje s pomočjo šala ali pasu

V času korone je TikTok preplavil nov trik urejanja pričeske, ki ne vsebuje niti malo toplotnega oblikovanja. Vse kar potrebujete je le pas iz kopalnega plašča ali pa tanek šal ter dve majhni elastiki. Lasje morajo biti predhodno oprani in vlažni, da jih lahko nato ovijete okoli pasu ali šala in na koncu spnete z elastiko. Nato je potrebno imeti nekaj ur spete lase, da se lahko naravno skodrajo - najbolj priporočljivo je ta trik poskusiti pred spanjem, da se nato zjutraj zbudite, spustite lase in "voilà": s prečudovitimi kodri ste pripravljeni na nov dan! Ne le da je ta trik izredno preprost, ampak je tudi izjemno priporočljiv za lase, saj za oblikovanje ne potrebujete pripomočkov, ki vaše lase oblikujejo s pomočjo vroče temperature.

Dva v enem - Remingtonov 1" Anti-Static Flat likalnik las

Če ste ena izmed tistih, ki svoje lase lažje skodra s pomočjo likalnika, potem je Remingtonov likalnik eden izmed boljših. Poleg tega, da je cenovno izjemno dostopen, se zaradi titanovega premaza izjemno hitro segreje in posledično z visoko temperaturo učinkovito oblikuje vaše lase. Z digitalnim LCD zaslonom lahko nastavite ustrezno temperaturo za vaš tip las. Keramične ploščice omogočajo tudi gladko drsenje ter enakomerno razporeditev toplote. Prednost likalnika pa je predvsem v tem, da poleg kodranja las uporabljate njegovo primarno funkcijo - ravnanje las.

Remington 1'' Anti-Static likalnik, 29 €

 

Pripravila: Nika Plantan

Fotografije: Instagram/@selenagomez

Preberite še: S sušenjem las povečajte volumen od korenin: Sledite tem 4 korakom, ki jih Francozinje uporabljajo že leta

Priporočamo tudi: V modo se ponovno vrača ta ikoničen kos iz 80-ih. Zagotovo ga že imate v svoji omari!

Najbolj brano