Enostavno! Tako si sami popravite zlomljen noht in odstranite gelirane nohte

Najboljši nasveti za manikiro na domu.

Enostavno! Tako si sami popravite zlomljen noht in odstranite gelirane nohte - Foto: Instagram

Groza zlomljenega nohta. Prva stvar: pomembno je, da preprečite okužbo in zdravite rano. Tu vam priskočimo na pomoč. Delimo naše najboljše nasvete in trike za boj proti zlomljenim nohtom. Poleg tega smo vključili nekaj najboljših YouTube posnetkov za različne metode negovanih nohtov.

1. Metoda s čajno vrečko

1. korak: zlomljen noht odstrižite čim bližje konici prsta.

2. korak: s pilo za nohte nežno popilite robove nohta, vendar se izogibajte predelu, kjer se je noht zlomil.

3. korak: vrečko za čaj ali papirni filter za kavo obrežite na velikost majhnega obliža, ki lahko pokrije zlom na nohtu.

4. korak: zlomljen noht pobarvajte z debelo plastjo prozornega laka.

5. korak: ko je prozorni lak še lepljiv, nežno položite obrezano vrečko za čaj / filter za kavo čez zlomljen del nohta (priporočamo uporabo pincete).

6. korak: pustite, da se posuši. Nato noht prekrite z enim ali dvema nanosoma prozornega laka.

7. korak: ko se lak posuši, lahko zaključite z barvo po vaši izbiri, da čajno vrečko prikrijete.

2. Uporaba lepila

Nismo ljubitelji lepila za nohte, saj večina vsebuje akrilate. Akrilati so kemikalije, ki pogosto povzročajo dražilni in alergijski dermatitis.

Če menite, da je lepilo edina možnost za vas, bodite previdni in se prepričajte, da nimate alergij.
 

3. Umeten noht

Au natural je odlično, toda ko pride do zloma, včasih nimamo druge možnosti. Ta posnetek vam bo pokazal, kako zalepite umeten noht, da bo videti naraven.

4. Metoda s svilo in gelom

Ko ste v dvomih, zgrabite svileni ovoj. Svileni ovoj se bo prilepil na noht kot trak za prvo pomoč. Zgoraj premažite z nanosom gelnega laka za nohte, da ponovno zavijete povoj in zagotovite dodatno zaščito.

5. Metoda s prahom

Če razpoka posega v vašo manikiro s prahom, vam ta navodila omogočajo postopek korak za korakom. Ta vključuje nanašanje lepila za nohte na mesto, kjer je noht zlomljen, preden predhodno pripravite območje za prah, v katerega boste potopili noht. Nato dodate dve do tri plasti podlage, ki pokriva celoteno noht. Nato zaključite z zaščitnim premazon, da utrdite noht, preden nohte namažete z želenim lakom.

6. Gospodinjski pristop

V postopku, ki je podoben uporabi čajne vrečke ali prahu, ta posnetek prikazuje, kako lahko z gospodinjskimi predmeti popravite zlomljen noht. Za hiter popravek boste potrebovali: vodikov peroksid, lepilo za nohte, sodo bikarbono, zobotrebec, brisačo in pilo za nohte.

Kako odtsniti akrilne nohte ali gel z nohtov

V današnjih dneh manikira verjetno ni najpomembnejša stvar. Toda če bodo do nadaljnjega zaprti vsi kozmetični saloni, boste verjetno prišli do točke, ko bodo vaši nohti z gelom ali akrilni nohti zahtevali vzdrževanje, ki ga lahko ponudi le profesionalna nega. Poleg vidne rasti lahko, če pustite, da nohti rastejo predaleč, to poslabša zdravje vaših nohtov in jih naredi krhke in poškodovane.

Najbolje, kar lahko naredite: odstranite vse.

1. Kako odstraniti gel

Predobro poznamo skušnjavo, da bi najraje kar olupili gel z nohtov. Ta trenutek zadovoljstva bo minljiv, toda škoda na vaših nohtih lahko traja nekaj tednov.

1. Popilite nohte

Ne razmišljajte preveč. Odstranjevanje geliranih nohtov doma je enak postopek kot v salonu. Najprej vzemite svežo pilo za nohte. Če imate kateri noht zlomljen, ga popilite v želeno obliko in pustite pri miru.

2. Namočite jih

Zdaj pa za korak, ki bo preizkusil vašo potrpežljivost. Na vsak noht položite vato, namočeno v aceton, nato pa konico prsta zavijte v folijo, da vata ostane na mestu. Nohti naj se namakajo približno 10 do 15 minut, po potrebi tudi dlje.

3. Nežno odstranite

Ko je ves lak odstranjen, dodajte vlago v nohte z vašim najljubšim oljem za nohte.

2. Kako odstraniti akrilne nohte

Izdelki, ki se uporabljajo za akrilne nohte, so precej podobnihformulacije. Največja razlika je v tem, kako so nanešene. Čeprav je mamljivo, da se preizkusite in sami naučite, kako zapolniti izrstek, lahko majhne napake resnično poškodujejo vaše nohte. Pazljivo odstranjevanje je najvarnejši način.

1. Previdno popilite nohte
S pomočjo grobe pile za nohte grobo poravnajte površino z akrilnim dodatkom. Bodite zelo previdni, da se izognete svojim naravnim nohtom in kožici, da preprečite poškodbe. Čim tanjša je plast, lažje bo prodrl aceton.

Nasvet: Preden začnete z odstranjevanjem, se uprite nagonu, da odrežete nohte. To lahko dejansko pokvari akril in poškoduje vaše zdrave naravne nohte pod njimi. Počakajte, da se odstranijo vse plasti, nato pa lahko razrežete ali popilite poljubno dolžino.

2. Pripravite pripomočke za namakanje

V stekleno posodo ali plitvo skodelico nalijte 100 % čisti aceton. Želeli boste namočiti eno roko naenkrat, tako da boste imeli drugo roko prost, da lahko preverite napredek odstranjevanja. Preden si potopite roke, vtrite olje za kutikularno površino po vsej kožici in konici prsta, da ohranite kožo zaščiteno in hidrirano.

3. Namočite

Roko položite v aceton in jo pokrijte z brisačo. Vaša telesna toplota bo pripomogla k hitrejšemu delovanju acetona. Opomba: nikoli ne poskušajte segrevati acetona, saj je vnetljiv. Po približno 15 minutah preverite svoj napredek. Takrat bi moral biti že zmehčan. Nežno popilite akril. Izmenično nadaljujte z namakanjem in piljenjem, dokler se popolnoma ne odstrani. Ko končate, negujte noht in kožo z bogato kremo za roke.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 21 najbolj prikupnih fotografij zvezdnikov vseh časov in njihovih ljubljenčkov

priporočamo tudi: Večina moških ne prenese, da ženska v kopalnici počne to

Najbolj brano