Umetnost popolne oblike obrvi

Ljubezen na prvi pogled ponavadi pripisujemo očem, redko pa pomislimo, da se lep pogled združi v popolnost prav na obzorju obraza - z lepimi, negovanimi in pravilno oblikovanimi obrvmi. Kako jih torej ukrotiti in osvoboditi na način, da bodo postale del popolne zgodbe?

Umetnost popolne oblike obrvi - Foto: profimedia

Oblikovanje obrvi je lepotni postopek, ki zahteva izjemno natančnost, smisel za estetiko in predvsem mirno roko. Že rahla sprememba v njihovi obliki lahko bistveno spremeni celotno podobo obraza - jo bodisi polepša bodisi pokvari. Pri oblikovanju obrvi moramo biti pozorni na celoten videz obraza - njegovo obliko, ličnice, arkadne kosti in oči - ter vsekakor tudi na barvo las.

Kraljica oblikovanja obrvi Anastasia Soare pravi: "Obrvi se razlikujejo od posameznika do posameznika - po obliki, velikosti, dolžini in barvi. Na njihovo pravilno obliko vpliva celotna oblika obraza, tudi ličnice in nos. Pri oblikovanju obrvi poskušam kolikor se da ohraniti njihov naravni lok in širino, ki najbolje poudarita poteze obraza in mu dodata toplino."

Linija izdelkov Anastasia Beverly Hills ponuja vse potrebne pripomočke za lažje oblikovanje in urejanje obrvi - za vse, ki želijo vzdrževati negovan in skladen videz obraza. Njena posebnost so šablone iz upogljive plastične mase, ki so odličen pripomoček za vzdrževanje prave oblike obrvi. Za mnoge nepogrešljivi pripomoček pa je rožnata pinceta z ročno brušeno konico iz kakovostnega jeklenega materiala, ki se odlikuje po kirurški natančnosti in izpuli tudi najkrajše obrvi.

Anastasiina tehnika oblikovanja obrvi

1. Izberemo šablono, ki najbolj ustreza naravni velikosti in obliki obrvi: petit, medium, high ali slim.

2. Začetek obrvi (točka A) se nahaja točno nad sredino desne ali leve nosnice. Začrtamo jo s konico čopiča, ki ga prislonimo vzporedno ob nosni koren.

3. Konec obrvi (točka B) se nahaja v liniji roba nosnice in zunanjega očesnega kotička. Začrtamo jo s konico čopiča, ki ga postavimo diagonalno od nosnega korena do zunanjega očesnega kotička.

4. S čopičem nanesemo senčilo za obrvi in z njim zapolnimo odprtino v šabloni. V primeru, da so obrvi prekratke, jih s senčilom ali svinčnikom za obrvi optično podaljšamo, linijo pa rahlo zabrišemo s krtačko na drugi strani čopiča.

5. S pinceto populimo obrvi, ki segajo izven šablone. Odvečne dlačice odstranjujemo tako, da jih vedno pulimo v smeri rasti dlak. Če je obrv zelo debela in močna, je lahko to malce boleče, vendar se bolečini lahko izognemo, če pred puljenjem po obrvi nekajkrat potegnemo s koščkom ledu.

6. Nanesemo gel za obrvi (barvni ali brezbarvni), ki poskrbi, da bodo obrvi na svojem mestu ves dan.

Najbolj brano