Salma Hayek razkrila skrivnost: Namesto botoksa uporablja to rastlino, rezultat pa je neverjeten

Izvleček stebla te rastline je dostavila v ameriški laboratorij, strokovnjaki pa so bili presenečeni. Igralka pravi, da ne potrebuje botoksa.

Salma Hayek razkrila skrivnost: Namesto botoksa uporablja to rastlino, rezultat pa je neverjeten - Foto: Profimedia

Salma Hayek je morda ena najlepših žensk na svetu, vendar naj vas to ne zavede. Je tudi zelo inteligentna ženska z odličnim poslovnim znanjem in še boljšim razumevanjem lepote. Poleg tega, da je Salma igralka, producentka in zdaj tudi strokovnjakinja za nego obraza, je tudi lastnica svoje linije izdelkov za nego kože.

Hollywoodska igralka Salma Hayek (56) je nekoč razkrila, da je za njen mladosten videz zaslužna "skrivna sestavina". "Uporabljam izvleček lubja stebla mimoze tenuiflora, ki ga v Mehiki uporabljajo za zdravljenje opeklin, saj popolnoma regenerira kožo," je povedala.

Ne spreglejte:

Mehiško-ameriška igralka je ekstrakt prinesla v ameriški laboratorij, saj ga, kot pravi, v ZDA nihče ne uporablja. Raziskovalci so bili presenečeni nad pozitivnimi rezultati. "Spraševali so se, kako je mogoče, da tega nihče ne uporablja. Zaradi tega ne potrebujem ne botoksa ne polnil," je zaključila Salma.

Slavna igralka, ki je s svojim nastopom na rdeči preprogi vedno pustila dih, nima težav s tem, da bi jo v javnosti opazili brez ličil.

Čeprav Hayek to rastlino opisuje kot tisto, ki "raste povsod okoli nas", pri čemer misli na Južno Ameriko, iz katere tudi sama izvira, saj rastlina v Evropi žal ne uspeva. Po videzu spominja na praprot, ima tudi halucinogene lastnosti, izdelke iz nje pa prodajajo tudi Hrvaškem.

Salma Hayek pa v roku skriva še nekaj skrivnosti za nego kože. Pozna namreč veliko različnih nasvetov, kako z uporabo posebnih sestavin, kot so rdeča paprika, rožna voda in limonin sok, ohraniti mladosten in sijoč videz kože. Njena rutina korak za korakom vključuje neverjetno podrobne razlage, zakaj izvaja posamezne korake in kako vplivajo na njeno kožo. Od čistilnih olj do mask za obraz, preberite vse podrobnosti o Salmini natančni rutini za nego kože!

Salma Hayek - jutranja rutina za nego kože

Salma pravi, da morate najprej odstraniti ličila, preden sploh pomislite na uporabo izdelkov za nego kože. Obstaja veliko različnih načinov odstranjevanja ličil, ne glede na to, ali raje uporabljate čistilna olja, robčke ali kreme.

  • Salma v svoji rutini nege kože najprej odstrani vse sledi ličil.
  • Nato Salma uporabi piling, s katerim nežno odstrani vse nečistoče in odmrle kožne celice ter razkrije zdravo in sijočo polt.
  • Salma raje uporablja naravne pilinge, kot je piling z mletimi mandljevimi lupinami, saj pravi, da niso grobi do kože in se lahko uporabljajo pogosto.
  • Salma tudi priporoča, da si obraz izmenično drgnete s pilingom in krpico za umivanje, da se izognete pretiranemu pilingu kože.
  • Salma pravi, da nikoli ne pozabite na vlaženje kože. To je še posebej pomembno v hladnejših mesecih, ko je zrak bolj suh in je koža seveda bolj nagnjena k suhim lisam in luščenju.

Večerna rutina Salme Hayek

Glavna razlika v Salmini večerni rutini nege kože je, da raje uporablja bolj negovalno in vlažilno čistilno sredstvo, na primer oljno čistilno sredstvo.

  • Salma pravi, da so ji tovrstna čistila všeč, saj kožo ob čiščenju dodatno navlažijo, zato so odlična za vse tipe kože.
  • Salma pravi, da tudi pozimi ne smete pozabiti na zaščito pred soncem. Zlasti če živite nekje, kjer redno sneži, UV-žarki zlahka prodrejo skozi sneg in led, zato ne pozabite zaščititi kože pred soncem, še posebej, če imate svetlo kožo!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 na dan: Shujševalna "metoda 3:2" bo spremenila vaš vzorec prehranjevanja ter uživanja sadja in zelenjave

Priporočamo tudi: Brez konkurence: 3 nebesna znamenja, ki slovijo kot najbolje oblečena in z največjim smislom za estetiko

Najbolj brano