Proticelulitni tretmaji

Preverite, kaj novega in učinkovitega lahko to pomlad storite za svoje telo.

Proticelulitni tretmaji

1. Bella Contour

Kaj je? Proticelulitni tretma, pri katerem računalniško ‘identificirajo’ vaš celulit, torej natančno določijo lokacijo, globino, debelost in trdoto vašega maščobnega tkiva, ter vanj usmerijo ultrazvočno delovanje. Tako se maščoba sprosti in se pozneje odstrani po naravni poti. Postopek je popolnoma neškodljiv in prijeten, osnovan znanstveno. Stranski učinek je povečana količina kolagena, ki napne kožo in ji daje mladosten, čvrst videz.

Trajanje: Priporočajo od šest do deset tretmajev, odvisno od posameznika, za vzdrževanje rezultata pa obisk enkrat na mesec.

Cena? Določijo vam jo na podlagi terapije.

Več informacij na www.masaza-felicitas.si/predstavitev.html

2. Bodywrapping, biosavna in fitvibe

Kaj je? Gre za različne kombinacije postopkov v boju proti celulitu, prilagojene posameznicam. Ena od možnosti je, da začnete na napravi fitvibe, na kateri je 15-minutna vadba enakovredna eni uri potenja v fitnesu. Medtem ko stojite na fitvibu, ki vas stresa, si telo ne more pomagati, da se ne bi živahno stresalo in gibalo še samo. Ko ste kot dobro premešan koktajl, vas napotijo v biosavno, kjer se razstrupite.

Za konec se prepustite aromaterapevtskemu povijanju. To je globinska kura, pri kateri se telo očisti strupov, koža se prekrvi in postane bolj prožna. Zavijejo vas v povoje, ki so prepojeni z eteričnimi olji (evkaliptus, rožmarin . . ) in najprej učinkujejo hladilno. Nižja temperatura organizma spodbudi uravnovešanje telesne temperature, pri tem pa telo porablja svoje zaloge, torej kuri kalorije. Občutek ima­te, da vam koža na površini žari, znotraj pa vas skoraj zebe.

Trajanje: Od 2 do 3 ure, priporočajo od blatretmajev, ki jih prilagodijo posamezniku.

Cena? Odvisna je od kombinacije in števila tretmajev, ki jih izberejo za vas: od 50 do 150 evrov.

Več informacij na www.baaalaaances.si

3. Ultrazvok - kavitacija

Kaj je? Metoda, ki ji rečejo tudi nekirurška liposukcija. Odpre maščobne celice, katerih odpadne snovi potem izločimo z urinom, maščoba pa se v obliki trigliceridov izloči v kri, kjer služi kot vir energije, zato je po terapiji nujna lažja oblika telesne vadbe. V nasprotnem primeru se izločena maščoba vrne tja, kjer je bila. Gre za preprost biološki proces, ki ga kavitacija pospešuje. Ultrazvok-kavitacijo kombiniramo z vakuumsko terapijo ali presoterapijo, to je aparaturno limfno drenažo.

Trajanje: Od dve do tri ure, priporočajo deset ponovitev in redne vzdrževalne obiske.

Cena? Cena ultrazvok-kavitacije je odvisna od salona, ki ga boste obiskali, za 45 minut boste odšteli okoli 100 evrov. Cena dodatne terapije je do 50 evrov.

Več informacij na www.lineasnella.si

4. Mezoterapija s homeopatskimi substancami

Kaj je? Pri tem proticelulitnem tretmaju v kritična mesta na telesu vbrizgajo homeopatska zdravila, ki poskrbijo, da se maščobne celice začnejo topiti, obnavljata se kolagen in elastin, izboljšuje se mikrocirkulacija prizadetega tkiva in zmanjšuje zadrževanje tekočine v maščobnem tkivu. Sliši se mikavno in obljubljajo, da ni stranskih učinkov. Priporočajo jo tudi pri odpravljanju gub in strij.

Trajanje: Do pol ure, ponovitve so odvisne od posameznice.

Cena? Mezoterapija telesa stane 65 evrov, obraza pa 40 evrov.

Več informacij na www.lifeclass.net

Najbolj brano