Nočni frizerski salon

Verjetno tudi sami sanjarite, da se zjutraj zbudite s čudovito valovitimi lasmi, brezhibno zglajenimi prameni ali morda s sijajnimi kodri. Ponujamo vam nekaj nasvetov za nočno urejanje pričesk.

Blumarine

Blumarine

Just Cavalli

Just Cavalli

Unique

Unique

Elegantno zglajeni

S tehniko, ki jo frizerji imenujejo meksikanka, boste nadležne štrleče laske ukrotili brez likalnika za lase, naravni kodri pa se bodo spremenili v nežne valove.
Pred spanjem: 1. korak: Lase najprej porazdelite na štiri dele: prva prečka poteka od čela do tilnika, druga pa od enega do drugega ušesa. 2. korak: Štiri skupke las, ki ste jih ustvarili, na konicah spnite z elastiko brez kovinskega obročka, ki lahko pusti odtis na laseh. 3. korak: Skupke las drugega za drugim potegnite nazaj in jih vse v isti smeri ovijte okoli glave ter pritrdite s tankimi lasnicami, tako da ustvarite nekakšen lasni turban. Najlažje bo, če najprej ovijete sprednja pramena las.
Naslednje jutro: Odstranite lasnice in elastike in lase skrbno počešite s krtačo.


Glamurozno valoviti

Če želite lasem brez oblike vdahniti slog in urejenost, si oglejte film Vojna zvezd in poiščite navdih v lasnih zvitkih princese Leie.

Pred spanjem: 1. korak: Lase porazdelite na srednje debele pramene — za blažji učinek jih naredite 6, za izrazitejše valove pa 20. 2. korak: Pramen za pramenom ovijte okoli kazalca in sredinca, tako da ustvarite ploščat zvitek. 3. korak: Zvitke drugega za drugim pritrdite h glavi z dvema ali s tremi lasnimi iglami.
Naslednje jutro: Lasnice previdno odstranite in nekaj pramenov ob lasišču blago natupirajte, da pričarate seksi polnost.


Divje skodrani

Pravi nasvet za utrujene lase, ki jim želite povrniti življenje, je tehnika s kitkami v slogu pajkovke.

Pred spanjem: 1. korak: Lase razdelite na štiri dele. Prva prečka naj poteka od čela do tilnika, druga pa od enega do drugega ušesa. 2. korak: Iz sprednjih dveh pramenov spletite čvrsti, sploščeni kiti. Plesti začnite tesno ob lasišču, da se bodo kodri začenjali čim višje. 3. korak: Končajte s pramenoma na zadnjem delu glave.

Naslednje jutro: Razpustite kite in s sušilnikom za lase vdahnite sprijetim kodrom polnost.

 

Prevedla in priredila Erika Švara, ilustracije Aša Jašarevič Ajda

Najbolj brano