Nega suhih ter utrujenih las

Prvo pravilo - uporabljajte vlažilne izdelke. Lasje namreč v pravilnem razmerju vsebujejo 10 % vlage in če vlažnost upade pod to vrednost, potem je treba lasem dati možnost, da vlago znova pritegnejo in jo tudi zadržijo. To je tisto, zaradi česar moramo uporabljati vlažilne izdelke.

Nega suhih ter utrujenih las

Investirajte v kvalitetne izdelke za lase

Kvalitetni izdelki namreč vsebujejo sredstvo za ohranjanje vlage, ki ne bodo manjkajoče vlage le nadomestili, ampak jo tudi obdržali.

Esencialne maščobne kisline so super vlažilci, eden izmed najboljših in najugodnejših vlažilcev pa je zagotovo žafranovo olje. Žafranovo olje vsebuje veliko EFA-učinkovin. Našli ga boste v trgovini in ga lahko uporabite tudi v kuhinji.

Lasišče proizvaja najboljše učinkovine EFA, imenovane sebum. Težava pa nastane, ko lasje zrastejo do ramen ali čez, saj nimajo več neposrednega stika z lasiščem in tako olje iz lasišča ne prodre do konic.

Izgubo EFA-učinkovin lahko nadomestite na sledeč način.

Kapljico ali dve žafranovega olja kanite na dlani in prste in z njimi nanesite olje na konice las. Ne izpirajte, saj sta dve kapljici premalo, da bi bili lasje videti mastni, in dovolj, da se konice nahranijo. Če boste to počeli dovolj pogosto, bodo vaši lasje zadrževali vlago in voila, učinek bo kmalu opazen. Brez malce truda in vzrajnosti pa tako ali tako nič ne more uspeti.

Zdaj pa zasijmo v poletje! :)Vir Aktivni.si, fotografija promocijsko gradivo Nivea

Najbolj brano